Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas finale kupa. Po prvi put sudi sudac koji nije iz naše županije

Danas od 20.00 sati na rasporedu je finale županijskog Nogometnog kupa. Na koprivničkom Gradskom stadionu susreću se Tehničar iz Cvetkovca i križevački Radnik, dva kluba koja su svojim utakmicama izborila ovo prestižno finale. Tehničar je do završen borbe za pehar slavio nad Đurđevčanima, Tomislavom Radnikom i Ferdinandovcem, a Križevčani protiv Drnjanaca, Mladosti iz Molva i Podravca.

Ono što je posebno u ovoj utakmici jest činjenica da po prvi put ne sudi sudac iz Koprivničko-križevačke županije. Glavni sudac utakmice bit će Mario Zebec iz susjednog varaždinskog nogometnog saveza. Riječ je o prvoligaškom nogometnom sucu, a poznato je kako naš Zbor nogometnih sudaca nema suca s prve i druge HNL izuzev Ivane Martinčić. Zašto ne sudi naš sudac, pitali smo predsjednika Zbora nogometnih sudaca Zlatka Šimčića.

– Za dobrobit sviju, zbog neutralnosti. Zebeca smo dogovorili na našem izvršnom odboru kako bi sve strane bile zadovoljne. Sve smo službeno dogovorili na razini dva saveza i smatramo kako je to najbolje rješenje. S time su se složila oba kluba koji igraju finale – kratak je bio Šimčić.

Što se krije iza delegiranja Marija Zebeca za glavnog suca utakmice Županijskog kupa nije teško razabrati. Pritisci s obje strane očito su bili preveliki, tako da su naši suci odlučili poštedjeti svoje kolege i pustiti da odsudi netko neutralan. Čemu tolika nervoza? Pobjednik županijskog Nogometnog kupa ide u pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa, a ako se pobijedi, plasira se u šesnaestinu finala u kojem se priključuju hrvatski prvoligaši. Tako su naši klubovi poput Borca i Ferdinandovca ‘omastili brk’ u financijskom smislu kada je gostovao zagrebački Dinamo. Očito je i to osim prestiža dizanja trofeja i slavlja, jedan od razloga za pritisak na sudačku organizaciju, ali s druge strane i određeno poniženje kako dva naša ponajbolja županijska kluba nemaju preveliko povjerenje u naše suce. Nikada do sada nije se postavljalo pitanje glavnog suca finala kupa kao ključan faktor osvajanja tog natjecanja. To je ipak samo utakmica, neka pobijedi najbolji, a tko će suditi, najmanje je bitno.

Na fotografiji: Mario Zebec sudio je utakmicu Slavena Belupa i Dinama u Koprivnici/N. Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Susret u starim narodnim sportovima u Podravskim Sesvetama

FOTO Natjecali se u trcličanju, verižanju, vranićanju, nožićanju i sličnim sportovima

PODRAVSKI U SEEFELDU NA PRIPREMAMA SA SLAVENOM

FOTO Slavenaše u Austriji dočekalo 16 stupnjeva, pripremaju se podno skijaške skakaonice

Tradicionalni turnir u Peterancu

Najbolja u odbojci ekipa OPG Srpak, u nogometu na pijesku ŠRK Ivan Generalić – Sigetec


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati