Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Danas je dan crvenih haljina, posvećen je borbi protiv moždanog udara kod žena!

Javnozdravstvena kampanja ”Dan crvenih haljina” pokrenuta je kako vi se podigla svijest o moždanom udaru kod žena koji nije dovoljno prepoznat, istražen i nedvoljno je liječen.

Simbol kampanje je crvena haljina kao univerzalna slika žene i crvena kao boja zdravlja, života i živosti, ali i upozorenja. Cilj je potaknuti žene da se brinu o svom zdravlju, prvenstveno zdravlju srca i krvnih žila jer je većinu tih bolesti moguće riješiti zdravim životnim navikama, a isto tako se želi stručnjake potaknuti da se posveti posebna pažnja srčanom i moždanom udaru kod žena, zbog njihovih razlika u odnosu na muškarce, piše HZJZ.

Hrvatsko neurološko društvo 2019. je pokrenulo ovu kampanju u našoj državi, a obilježava se prvog petka u veljači, a ove godine je to 3. veljače.

Na službenim stranicama HZJZ-a možete vidjeti koji su specifični čimbenici rizika moždanog udara kod žena.

FOTO: HZJZ

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI