Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ZAGREPČANI "IZVOZALI" VLASNIKA PRENOČIŠTA IZ PITOMAČE

Danima spavali u pansionu pa odbili platiti troškove

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Na optuženičkoj klupi Općinskog suda u Virovitici uskoro će se naći jedan bravar iz Zagreba zbog optužbi da je prevario vlasnika prenoćišta iz Pitomače. Ovaj slučaj datira još iz studenog 2021. godine, a Damira iz Zagreba tereti se da je vlasniku prenoćišta „Luka“ neistinito predočio da će mu trgovačko društvo iz Zagreba podmiriti obveze nastale s osnova smještaja ženske osobe u Pitomači. Ta je žena u prenoćištu Luka noćila 16 dana, što je koštalo 2.080,00 kuna ili 276,06 eura, no vlasnik prenoćišta taj novac nikad nije dobio i tu je nastao problem. Premda je znao da trgovačko društvo iz Zagreba nema nikakve veze s podmirivanjem troškova Zagrepčanke i da mještaninu Pitomače nikada neće podmiriti troškove, stoji u optužnici, Damir je svejedno iskoristio uslugu. Optužnicom je predloženo da se Damira osudi na šest mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od godine dana kao i da mu se nalaže da popravi štetu počinjenu kaznenim djelom u iznosu od 276,06 eura.

Začarani krug

Damir se branio kako je u to vrijeme radio u Pitomači, no radovi koje je izvodio uopće mu nisu plaćeni. Zato se, tvrdi, s vlasnikom poduzeća iz Zagreba za koje je radio u Pitomači dogovorio da on plati smještaj i pošalje novac vlasniku prenoćišta. I tijekom iznošenja obrane Damir je opovrgavao svoju krivnju i tvrdio je kako mu je vlasnik poduzeća iz Zagreba dužnik, pošto je radeći u Pitomači potrošio još dodatnih vlastitih 8000 kuna i da ne misli ništa plaćati.

Vlasnik prenoćišta je pak rekao kako ga je 9. studenog 2021. godine na telefon koji ima u prenoćištu nazvala nepoznata muška osoba i tražila prenoćište za jednu žensku osobu na više dana. Iste večeri ispred prenoćišta je susreo tri do četiri muške osobe i jednu ženu za koju je dogovorio smještaj i prijavio je u sustav eVisitor. Svi su zajedno potom otišli na piće u obližnji kafić te je saznao da nešto grade na Križnici i da svi rade za istu firmu iz Zagreba te nije imao razloga sumnjati u njihove namjere. No, problemi su nastali kada je trebalo platiti nastali račun. Iako je vlasniku prenoćišta rečeno da račun pošalje na e-mail adresu vlasnika firme iz Zagreba, kada je došlo vrijeme naplate nitko mu se nije javljao. Vrijeme je prolazilo pa je vlasnik pansiona odlučio telefonski kontaktirati osobu s kojom je dogovarao smještaj, odnosno Damira, na što mu je ovaj rekao da nema brige i da će račun ubrzo biti plaćen. Vrijeme je i dalje prolazilo, a vlasniku novac nije sjedao na račun i posve je razumljivo da je čovjek počeo gubiti živce.

Bez rješenja nesporazuma

Na mobitel je zvao ženu koja je kod njega noćila te ga je i ona uvjeravala da će račun biti podmiren, no to se nije događalo. Potom je na internetskim stranicama pronašao tvrtku iz Zagreba i došao do direktora koji je u početku negirao poznanstvo sa Zagrepčankom koja je noćila u Pitomači, ali je istaknuo da poznaje optuženog Damira. Kazao je da će pokušati riješiti nesporazum oko plaćanja računa, no pomaka i dalje nije bilo. Nekoliko mjeseci kasnije, putem aplikacije Messenger došao je do muškarca koji mu se predstavio kao zaručnik Zagrepčanke koja je spavala kod njega, no i on je tvrdio kako nema nikakve veze s neplaćanjem računa te dodao da je nju u Pitomaču odveo Damir, koji joj ništa nije platio. Na kraju je vlasnik prenoćišta s razlogom izgubio strpljenje i cijeli slučaj prijavio policiji, a nakon nekog vremena pokazalo se da očito postoji elemenata za podizanje optužnice.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

Upravo prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Snijeg neumoljivo pada, ali ceste su prohodne

Noćas bačeno 70 tona soli, Zimska služba moli građane za razumijevanje

ULJEPŠALI IM NADOLAZEĆE BLAGDANE

Podravka i Dominik Livaković razveselili članove udruge “Veliko srce” vrijednom donacijom

adosti i uzbuđenja nije manjkalo

Sveti Nikola razveselio mališane s područja Općine Pitomača

RASPISAN JAVNI POZIV

Podravska općina sufinancira umjetno osjemenjivanje junica i krava

PRESEDAN U PRAVOSUĐU! POŽGAJ GRUPA DOBILA SPOR PROTIV HGK

Nikola Požgaj: Dokazali smo da su Hrvatske šume pogodovale lobijima

Upišite pojam koji želite pretraživati