Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
diler

Davao marihuanu djeci pa dobio pet godina “popravnog”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Iako je zakonski predviđena kazna za „proizvodnju“ i dilanje droge i do deset godina, ovaj će prigorski muškarac (57) morati pet godina paziti da ne napravi sličnu glupost, inače će morati na godinu dana u zatvor. Prvostupanjski Županijski sud kaznio ga je s ukupno tri godine i šest mjeseci zatvora, no nakon žalbe Visoki kazneni sud malo je ublažio kaznu.

On je, naime, drogu prodavao u više navrata maloljetnim osobama, a u presudi su navedena dva „kupca“.  Od 1. prosinca 2018. do 13. ožujka 2019. u više navrata prodavao je drogu marihuanu, s time da su kupci droge bila i djeca tj. dvije osobe mlađe od 18 godina. Prvostupanjski sud utvrdio je kako se radi o zasebnim kaznenim djelima, no Visoki kazneni sud utvrdio je kako je optuženi „postupao u okvirima iste namjere, a pojedine su radnje u prirodnom smislu blisko vremenski i prostorno povezane tako da i u pravnom smislu čine jedinstvenu cjelinu“, to jest produljeno kazneno djelo.

– Optuženiku se stavlja na teret da je u više navrata djeci, i to u razdoblju od tri mjeseca, u količini od po 1 gram za cijenu po 50 kuna prodavao opojnu drogu marihuanu te ostvario imovinsku korist od 350 kuna – navedeno je na Sudu.

Inače, ovaj je „diler“ naveo, što sud nije osporavao, kako je konzument droge marihuane zbog nesanice i drugih zdravstvenih problema, no to ne znači da ju ujedno nije i prodavao.

– Ma, riječ je o tako zvanoj „lakoj drogi“, po koju su maloljetni oštećenici dolazili na vlastitu inicijativu u moju kuću, družeći se s mojim znatno mlađim sinom od 11 godina – između ostalog je rekao na sudu. – Ovaj sud drugog stupnja smatra da olakotne okolnosti koje se odnose na raniji život optuženika i njegovu ličnost, te zdravstveno stanje, brojnu obitelj kojoj je hranitelj, opravdavaju i zaključak suda da postoji visok stupanj vjerojatnosti da i bez izvršenja kazne optuženik neće ubuduće činiti kaznena djela – stoji u rješenju Visokog kaznenog suda.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu

NA AUTOCESTI KOD ZAGREBA STRADAO 37-GODIŠNJAK IZ PODRAVINE, LIJEČNICI MU AMPUTIRALI NOGU

Otac stradalog Kloštrana: “Otpeljao mi je zdravog sina, a vratio invalida”

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici

podravski na mjestu događaja

UPRAVO Vozač automobilom sletio s ceste, prevezen je u bolnicu

U krvi je imao 1,48 promila

VIDEO Pijani vozač (33) zabio se u prilazni most. Zadobio je teške tjelesne ozljede


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati