Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Delić: Otkako je na snazi „ulovi i pusti“, ovdje se mogu naći pravi kapitalci!

Jezero Čabraji prošle je godine uređeno. Uz dječje igralište na samom ulazu, postavljene su nove klupe, a tu je i drveni most uz poučnu stazu u sklopu koje se nalaze informativne i edukativne table o biljnom i životinjskom svijetu. Inače popularno mjesto za ribiče prošle je godine procvalo i za brojne druge rekreativce, što dokazuje kako se sve više prepoznaje i turistički potencijal ovog jezera nadomak Križevaca.

Iako zimi nešto mirnije, i dalje se pronađe pokoji ribič rekreativac koji može u mirnom ambijentu uživati u prirodi. Silvijo Delić jedan je od njih. Budući da radi u Njemačkoj, oko Nove je godine bio na godišnjem odmoru te svoje slobodno vrijeme provodio u Križevcima, pa i na Čabrajima.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– U ovo zimsko vrijeme baš se ne lovi. Slabiji su ugrizi, ali to je sporedno pokraj mira i tišine u ovoj prirodi. No, veseli što se tu nešto pokrenulo. Otkad je na snazi „ulovi i pusti“, tu se mogu naći lijepe kapitalne ribe. Gušt je loviti – priča nam Silvijo, napomenuvši kako je na Čabrajima posebna gužva ljeti.

– Na ovom dijelu obale ne možeš naći ni mjesta za ribolov, jedino tamo prijeko gdje je nepristupačno prići autom, moraš opremu nositi daleko. No, to je nešto što veseli. Sve je više mladih koji se bave ribolovom – ističe Silvijo.

– Unazad deset godina, koliko se sjećam, tko je ulovio šarana od dvije-tri kile, to je bilo super. Sada ih se lovi i do 20 kila. Ima i drugih riba, štuka oko 15 kila, smuđa kojeg se lovi do određene mjere, amura – navodi Silvijo, uz napomenu kako je vidljiv napredak Čabraja.

Kao nedostatak, koji se tek sada pokazao kao potrebom, jest manjak sanitarnih čvorova. No, kako smo doznali iz gradske uprave, planova oko njihovih postavljanja zasad nema.

– Jezerom upravlja ribičko društvo, a okolno zemljište u vlasništvu je RH pod upravljanjem Hrvatskih šuma – naveli su iz Grada.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BERBA MEDALJA NA KUPU SV. NIKOLE U VARAŽDINU

Picokima pet, Koprivničancima četiri, jedna medalja KTC-u

rapsodija na gostovanju

Kakva razbijačina Rujevice! Slaven s četiri komada natrpao kandidata za naslov prvaka

SVI ĆE SIGURNO PRESELITI U PRVU ŽNL

Torčanci, Ždalčani i Herešinčani u borbi u kojoj neće biti gubitnika

one man show

FOTO Adriano Jagušić s četiri komada razbio Varaždin, klinci u Gorici ostali ‘kratkih rukava’

PRVA ŽNL VIŠE NIJE JAKA KAO NEKADA

Osvit i Starigrad pišu najljepše priče, a bitka za elitnu ligu bit će žestoka

GOTOVO 200 HRVAČICA IZ SEDAM ZEMALJA

Podravka na Zlatnoj kokici osvojila devet medalja i ekipno treće mjesto, Lari Blažeković dva zlata

Upišite pojam koji želite pretraživati