Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Delić: Otkako je na snazi „ulovi i pusti“, ovdje se mogu naći pravi kapitalci!

Jezero Čabraji prošle je godine uređeno. Uz dječje igralište na samom ulazu, postavljene su nove klupe, a tu je i drveni most uz poučnu stazu u sklopu koje se nalaze informativne i edukativne table o biljnom i životinjskom svijetu. Inače popularno mjesto za ribiče prošle je godine procvalo i za brojne druge rekreativce, što dokazuje kako se sve više prepoznaje i turistički potencijal ovog jezera nadomak Križevaca.

Iako zimi nešto mirnije, i dalje se pronađe pokoji ribič rekreativac koji može u mirnom ambijentu uživati u prirodi. Silvijo Delić jedan je od njih. Budući da radi u Njemačkoj, oko Nove je godine bio na godišnjem odmoru te svoje slobodno vrijeme provodio u Križevcima, pa i na Čabrajima.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– U ovo zimsko vrijeme baš se ne lovi. Slabiji su ugrizi, ali to je sporedno pokraj mira i tišine u ovoj prirodi. No, veseli što se tu nešto pokrenulo. Otkad je na snazi „ulovi i pusti“, tu se mogu naći lijepe kapitalne ribe. Gušt je loviti – priča nam Silvijo, napomenuvši kako je na Čabrajima posebna gužva ljeti.

– Na ovom dijelu obale ne možeš naći ni mjesta za ribolov, jedino tamo prijeko gdje je nepristupačno prići autom, moraš opremu nositi daleko. No, to je nešto što veseli. Sve je više mladih koji se bave ribolovom – ističe Silvijo.

– Unazad deset godina, koliko se sjećam, tko je ulovio šarana od dvije-tri kile, to je bilo super. Sada ih se lovi i do 20 kila. Ima i drugih riba, štuka oko 15 kila, smuđa kojeg se lovi do određene mjere, amura – navodi Silvijo, uz napomenu kako je vidljiv napredak Čabraja.

Kao nedostatak, koji se tek sada pokazao kao potrebom, jest manjak sanitarnih čvorova. No, kako smo doznali iz gradske uprave, planova oko njihovih postavljanja zasad nema.

– Jezerom upravlja ribičko društvo, a okolno zemljište u vlasništvu je RH pod upravljanjem Hrvatskih šuma – naveli su iz Grada.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI