Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NAČELNIK TRAŽI KRIVCA ZA ZATVARANJE GRADILIŠTA NAJVEĆEG OPĆINSKOG PROJEKTA

Derdić: Među nama ima onih koji ne žele da naša općina uspije

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Jedan od najvećih projekata u općini Peteranec, a to je milijun eura vrijedan projekt Kulturnog centra, je u zastoju jer je gradilište zatvorila građevinska inspekcija. Naime, na mjestu gdje je nekad poslovao mlin trebala je niknuti nova zgrada koju bi koristile udruge te bi se ona koristila za organiziranje kulturnih događaja, okupljanja mladih, ali i svih mještana općine i njihovih gostiju. Ideje je bila da se sačuva pročelje stare zgrade kao jedna vrsta industrijske baštine, jer je mlin u selu nekad bio najvažnija gospodarska ustanova. Ta ideja se pretočila u projekt, kojeg država sufinancira s milijun eura. No, kako izgleda, bila je to kriva procjena, jer takvo što bilo je neizvedivo.

Cijela zgrada je bila u izrazito derutnom stanju, a takvo je bilo i njeno pročelje. Radnici su po projektu sve zidove srušili, ali prednji zid su ostavili netaknutim. Naravno, to je ujedno i poskupilo sam projekt. No, kako su radovi odmicali, tako je bilo vidljivo da ih je u tom smislu nemoguće provesti. Tada je načelnik Ivan Derdić došao do ideje da se zid sruši, ali da se napravi replika istog. To je zahtijevalo promjenu građevinske dozvole, a tu se pak radi o proceduri koja traje. Kako je zid srušen, a radovi na gradilištu su nastavljeni, netko je građevinskim inspektorima dojavio da se radovi izvode na nelegalnom gradilištu te su inspektori izašli na teren.

– Inspektori nisu imali drugog rješenja nego ustanoviti da se radi o izmijenjenim uvjetima prema važećem projektu te su privremeno zatvorili gradilište – objasnio je načelnik Ivan Derdić u svojem obraćanju na društvenoj mreži. Kako je tada kazao, uvjeren je da se radi samo o privremenom zatvaranju gradilišta do dobivanja izmijenjene građevinske dozvole te je prozvao one koji su ga prijavili.

– Nažalost, među nama ima onih koji ne žele da naša mala općina uspije, da mještani imaju objekt i novo mjesto druženja i susreta – naveo je načelnik Derdić te zahvalio svima koji u njega vjeruju, a na one druge „nije htio trošiti riječi“. No, postavlja se pitanje je li izmjena građevinske dozvole utjecala na financiranje od strane države, što bi bio veliki udarac na općinski proračun. To do zaključenja ovog broja nismo uspjeli saznati te ćemo o tome izvijestiti kada dođemo do tih informacija.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

vrući županijski 'mercato'

Drnjančani Starigradu oteli najvećeg bisera, ovi uzvratili s pet novih imena, pojačale se i Močile

SAVJETI

Ako želite triput više plodova u svom vrtu, pospijte biljke ovim sastojkom

MAČKA ĐURĐA I PAS BEZ ŠAPE ĐURO ODLIČNO SE SLAŽU

VIDEO Božidar: “Mislim da je moja Đurđa dvospolac. Ima muški i ženski spolni organ”

VEĆ GODINAMA MUČI JU OSTEOPOROZA

VIDEO Marija: “Ne dam se makar me kosti bole, a čak sedam puta su me operirali”

otkrivaju se karte

Lepinjica u Azerbajdžan, želje bivši slavenaši, ali i dobro poznata krila. Evo tko je sve u igri

Nastavili tradiciju

FOTO Svetom misom i paljenjem krijesa proslavili Ivanje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati