Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
HŽ SE OČITOVAO

DETALJI NESREĆE: 33-godišnjak vozio “slalom” oko spuštenih rampi

Jutros smo pisali o nesreći koja se dogodila u Čakovcu u kojoj je vozilo podletjelo pod vlak, a prema očitovanju Hrvatskih željeznica – Putnički vlak koji je vozio na relaciji Varaždin – Kotoriba udario je u vozilo koje se na pruzi našlo jer se vozač nije zaustavio ispred spuštenih polubranika, već je između njih vozio „slalom“ kako bi ih zaobišao. Od siline udara smrskani automobil završio je u obližnjem dvorištu. Na sreću, poginulih nema i vozač je samo lakše ozlijeđen. Službenici Policijske uprave međimurske očevid su završili u 7.33, nakon čega je vlak nastavio vožnju do obližnjeg kolodvora Čakovec. Prekid prometa trajao je sat i 50 minuta. Putnike su u tom razdoblju prevozili autobusi, dok su ostali vlakovi koji prometuju tom dionicom kasnili oko pola sata, navode iz HŽ-a.

Ono najvažnije, ovo je primjer pouka i opomena svim sudionicima u cestovnom prometu da dodatno pripaze kada se približavaju prijelazima preko pruge. Ako su polubranici spušteni, spušteni su s razlogom, jer nailazi vlak. Ako su upaljeni svjetlosni i zvučni signali, nailazi vlak. Ako se ispred prijelaza nalaze znakovi „STOP“ i „Andrijin križ“, obvezni su zaustaviti se i provjeriti nailazi li vlak.

Iz HŽ-a još jednom apeliraju na sudionike u cestovnom prometu – pripazite, zaustavite se, pogledajte ulijevo i udesno, ne zaobilazite polubranike jer vlak je uvijek brži.

FOTO: HŽ

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Gori obiteljska kuća, vatrogasci i policija na mjestu događaja

UMALO NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA KOD ĐURĐEVCA

Umirovljenik se teško zarezao motornom pilom po vratu. U štaglju ga pronašla prestravljena supruga

NAJBOLJI IGRAČ SLAVENA O BUDUĆNOSTI

Mioč: “Pregovaramo, sve će se znati uskoro”

Obavijest potrošačima

Popularni prehrambeni proizvod povlači se s tržišta. Moguća je prisutnost plastike

VEĆ MJESEC DANA NE OBILAZI TEREN

Zapošljava se vozač Bibliobusa koji će kroz mjesec dana voziti i potpuno novo vozilo

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ POTVRDIO NA RKC-U

Doznajemo kolika će uskrsnica biti isplaćena umirovljenicima

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati