Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Na color doppler čeka se dvije godine

Devčić: Liste čekanja su duge jer nema dovoljno radiologa

Nakon prošlotjednog teksta o nabavci ortopana za Radiologiju u Đurđevcu obratila nam se čitateljica koja se požalila što je za jednu pretragu u koprivničkoj Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek dobila termin tek za dvije godine.

– Nisam na listi čekanja jer sam odustala od pregleda u bolnici i platila si privatni pregled u jednoj poliklinici. Tri godine čekam operaciju i nedavno sam trebala obaviti color doppler. Dođem gore i kažu mi da je termin u rujnu 2025. godine jer rade samo jedan dopler dnevno. Što taj doktor radi osam sati na poslu ako obavi jedan doppler, koji traje otprilike 15 do 20 minuta – pita se čitateljica.

Iz koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek pojašnjavaju da su duge liste čekanja na dijagnostičku pretragu color doppler vena posljedica nedostatnog broja specijalista radiologa koji izvode ovu pretragu.

– Specijalisti radiologije osim ove pretrage rade niz drugih ultrazvučnih pregleda, očitavaju nalaze „klasične“ radiološke dijagnostike, kompjuterizirane tomografije, magnetske rezonancije te pokrivaju 24-satno dežurstvo. Svakodnevno se obavljaju pretrage hitno upućenih pacijenata, kao i pacijenata koji su hospitalizirani u stacionaru Opće bolnice. Zbog nedostatnog broja specijalista radiologa i sve većeg broja pacijenata koji su upućeni na druge radiološke pretrage nismo u mogućnosti povećati broj pregleda pacijenata naručenih na color doppler vena, što u konačnici produžuje listu čekanja – pojasnio je ravnatelj bolnice Mato Devčić.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ALFA I OMEGA KRIŽEVAČKOG KLUBA

Vitomir Mijić: “Ne bojimo se uspjeha, ukaže li se prilika spremni smo i za prvu ligu”

VALENTA ŠTEFOJIĆA, AUTORA TORNJA U MAJURCU, JAKO JE POTRESLO NJEGOVO RUŠENJE

VIDEO ‘Kad sam ga gradio tresao sam se od umora, ali bio sam sretan. Sada je moj život završen’

POPULARNA BOŽIČNA ZVIJEZDA

Raste pola godine, a za Božić uvijek procvjeta

u iznosu od 45 eura

Podravska općina uskoro počinje s podjelom vrijednih poklon bonova umirovljenicima

POTVRDILI IZ HŽ-A:

Zbog izgradnje pothodnika dio državne ceste dva će mjeseca biti zatvoren za sav promet

OPĆINA KALINOVAC:

Komunalni redar vrši kontrolu čišćenja snijega, izbjegnite novčane kazne

Upišite pojam koji želite pretraživati