Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dignuta optužnica protiv vlasnika ilegalnog Doma za starije iz Legrada – bez komentara smo

Kako doznajemo Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 24. kolovoza, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (57) zbog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti. Treba istaknuti kako je dignuta optužnica za širenje i prenošenje zaraznih bolesti za što mu prijeti do dvije godine zatvora. Pogledajte za što ga sve terete, a mi ćemo dodati da su iste kazne predviđene i za one koji su, recimo išli zaraženi koronom u 5-minutni šoping.

-Okrivljenog 57-godišnjaka se tereti da je od travnja do listopada 2020. godine u Legradu, u objektu u kojem je neovlašteno pružao uslugu smještaja starih i teško bolesnih osoba, postupao suprotno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti te nije primjenjivao odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sprječavanja i suzbijanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, svjestan da zbog toga može doći do prenošenja zaraze bolešću COVID-19 kod smještenih osoba, zaposlenika koji o njima brinu i drugih osoba koje s njima dolaze u kontakt i da tako ugrožava njihovo zdravlje – navode tužitelji, a Podravski doznaje kako se radi o Ladislavu Sabi o kojem smo već nekoliko puta pisali.

Tužitelji ga terete da u objektu nije postavio dezinficijense za ruke te nije osigurao korištenje zaštitnih maski i stalnu mogućnost korištenja dezinficijensa, kao i da je, nakon saznanja da je jedna njegova zaposlenica pozitivna na virus SARS-CoV-2, omogućio neograničene kontakte s osobama izvan objekta dvojici korisnika za koje je znao da su bili u kontaktu sa zaraženom zaposlenicom.

-Jedna od tih osoba je prethodnih dana već pokazala znakove bolesti, pa je bolest COVID-19 potom utvrđena kod obojice korisnika – potvrdio je ODO.

Tužitelji navode kako je i omogućio rodbini korisnice smještaja da ju odvezu u drugi grad bez da ih je prethodno obavijestio o nepovoljnoj epidemiološkoj situaciju u svom objektu i o nužnoj mjeri samoizolacije kod svih korisnika smještaja, a kod te je korisnice kasnije utvrđena bolest COVID 19.

-Tereti ga se da je epidemiolozima prikrio ukupni broj i identitet korisnika smještaja i zaposlenika zbog čega je za osam korisnika i dvoje zaposlenika bris, radi testiranja na prisutnost virusa, uzet tek naknadno. Tereti ga se i da je, uslijed njegovog opisanog postupanja, došlo do oboljenja od bolesti COVID-19 kod više korisnika smještaja i troje zaposlenika, dok je zdravlje više korisnika smještaja i zaposlenika, koji su o njima brinuli, bilo ugroženo mogućom zarazom tom bolešću – ističu u odvjetništvu.  

Ladislav Sabo – Keris (55), vlasnik ilegalnog doma za starije Keris u Legradu bio je uhićen u siječnju 2021. nakon što su policijski istražitelji ‘upali’ u dom i pretražili prostorije, a odlukom suca istrage zadržan je u istražnom zatvoru kako ne bi utjecao na istragu i svjedoke te ponovio kazneno djelo. Dodajmo i kako su u tom ilegalnom domu preminule dvije osobe.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

fortenova pokrenula proces prodaje poljoprivrednih tvrtki, naši izvori otkrivaju:

Podravka je najizgledniji kupac Belja, Pika i Vupika!

IZGLASAN PRORAČUN GRADA LUDBREGA

Za oporbu proračun nije razvojan, gradonačelnik Bilić tvrdi da je odlično balansiran

manifestacija najtoplija srcu

Sve je spremno za advent u Križevcima koji počinje već ovaj petak

Neka se djeca još uvijek znaju igrati bez mobitela

FOTO/VIDEO Kreativni klinci iz Prugovca od pijeska izgradili mini farmu

VELIKA DVORANA BILA JE ISPUNJENA

Svečanim koncertom HPD „Kalnik“ obilježio 123 godine djelovanja

za svaku pohvalu

Podravska općina stipendira 64 studenta, mjesečno dobivaju čak 120 eura

Upišite pojam koji želite pretraživati