Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dimnjačar Marijan o sve češćem problemu: Građani odbijaju čišćenje dimnjaka!  

S početkom sezone grijanja dimnjačar Marijan Premec ima pune ruke posla. Njegov su teren općine Đelekovec i Legrad, a kako se dimnjačarskim poslom bavi devet godina, već je poznat svim mještanima.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Prije sam se bavio poljoprivredom, no ulazak u sustav PDV-a zadao mi je probleme pa sam morao tražiti posao. Rijetki su koji žele biti dimnjačari pa mi je u toj struci bilo najlakše doći do posla i mogu reći da nisam požalio, iako je to za većinu ljudi nepoželjan i nezahvalan posao – priča nam Marijan Premec.

rpt

Većina Đelekovčana i Legrađana, kaže on, savjesna je kad su u pitanju dimnjačarske usluge i redovito čiste svoje dimnjake. No, zna biti i neugodnih situacija s vlasnicima kuća koji odbijaju dolazak dimnjačara.

– Ima građana koji odbijaju čišćenje dimnjaka, no njih je vrlo malo. Oni nisu svjesni opasnosti koja vreba od neredovitog čišćenja jer neočišćeni dimnjaci vrlo lako mogu uzrokovati požar i protok štetnih plinova – kaže Marijan Premec.

Kontrola dimnjaka i ložišta, naglašava on, trebala bi se provesti najmanje jednom godišnje. Održavani dimnjaci i ložišta utječu na sigurnost života i imovine i mogu spriječiti potencijalno neželjene posljedice.

– Ponekad znam naići na neispravne dimnjake pa vlasnicima skrećem pozornost što sve trebaju napraviti kako bi ih sanirali i dosad su me uvijek poslušali. I sami znaju da to moraju učiniti radi svoje i sigurnosti ukućana – zaključio je Marijan Premec.

FOTO Nikola Wolf

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI