Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dimnjačar Marijan o sve češćem problemu: Građani odbijaju čišćenje dimnjaka!  

S početkom sezone grijanja dimnjačar Marijan Premec ima pune ruke posla. Njegov su teren općine Đelekovec i Legrad, a kako se dimnjačarskim poslom bavi devet godina, već je poznat svim mještanima.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Prije sam se bavio poljoprivredom, no ulazak u sustav PDV-a zadao mi je probleme pa sam morao tražiti posao. Rijetki su koji žele biti dimnjačari pa mi je u toj struci bilo najlakše doći do posla i mogu reći da nisam požalio, iako je to za većinu ljudi nepoželjan i nezahvalan posao – priča nam Marijan Premec.

rpt

Većina Đelekovčana i Legrađana, kaže on, savjesna je kad su u pitanju dimnjačarske usluge i redovito čiste svoje dimnjake. No, zna biti i neugodnih situacija s vlasnicima kuća koji odbijaju dolazak dimnjačara.

– Ima građana koji odbijaju čišćenje dimnjaka, no njih je vrlo malo. Oni nisu svjesni opasnosti koja vreba od neredovitog čišćenja jer neočišćeni dimnjaci vrlo lako mogu uzrokovati požar i protok štetnih plinova – kaže Marijan Premec.

Kontrola dimnjaka i ložišta, naglašava on, trebala bi se provesti najmanje jednom godišnje. Održavani dimnjaci i ložišta utječu na sigurnost života i imovine i mogu spriječiti potencijalno neželjene posljedice.

– Ponekad znam naići na neispravne dimnjake pa vlasnicima skrećem pozornost što sve trebaju napraviti kako bi ih sanirali i dosad su me uvijek poslušali. I sami znaju da to moraju učiniti radi svoje i sigurnosti ukućana – zaključio je Marijan Premec.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

NAKON KOPRIVNICE OVAJ HARD DISKONTER DOLAZI U JOŠ JEDAN GRAD

Poznati trgovački lanac otvara i drugi prodajni centar u Podravini!

Još jedna prijevara!

Hrvatska pošta ima vrlo važnu obavijest za sve građane!

Upišite pojam koji želite pretraživati