Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dio mjesta već pet mjeseci bez vode: Bušili su rupe i odjednom je nestalo vode

Mještani Carevdara požalili su nam se kako su zbog radova na vijaduktu ostali bez vode. Problem su odmah prijavili nadležnim službama, a obećano im je da će se kvar sanirati i voda vratiti u roku nekoliko tjedana. No, od tada je prošlo gotovo pet mjeseci, a vode i dalje nema.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Oni su tu bušili rupe za taj beton, i odjednom smo ostali bez vode. Ne znamo što se dogodilo. Živim tu malo dalje i imam nešto vode za sebe, no osjetno manje nego prije. Ali zato moji susjedi, ako nešto i izvuku ručno iz bunara, to nije za piće – rekla nam je Tajana Marković, koja se u spomenutu ulicu doselila prije četiri godine.

U jednoj od zadnjih kuća u ulici, gotovo pokraj budućeg vijadukta živi obitelj Mudrinić, koja ovdje stanuje već 18 godina, a iako posjeduju i pumpu i hidrofor, nedostatak vode predstavlja im velik problem.

– Sada je zapravo malo bolje nego što je prije bilo, iz bunara mogu zagrabiti malo više vode. No, svejedno je mutna i ne možemo je piti, i tako to traje od početka godine – rekla nam je Ružica Mudrinić iz spomenute obitelji, koja nam je pokazala kako kantom vuče vodu iz bunara, i to na način na koji se nekad radilo, sve ručno.

– Obećali su nam da će prestati tu bušiti i da će onda pustiti da voda dođe ponovno. Oni su vjerojatno probušili žilu i voda je otišla. Izgubila sam sigurno za dvije cijevi vode, što mi nije malo, pogotovo kad u vrtu zalijevam povrće, krastavce i slično – zaključila je Tajana.

Poslali smo upit u Grad Križevce, iz kojeg su nam odgovorili kako je izgradnja vodovoda u tijeku te kako bi time trebali riješiti sve probleme:

– Vezano uz problem vode u naselju Carevdar, obavještavamo vas da je do jednog dijela dionice izgrađen vodovod, dok je preostali dio u postupku rješavanja. Mještani trenutno iskazuju interes i potpisuju predugovore za priključenje – poručuju iz Grada.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ISPIT ODRŽAN U VATROGASNOM DOMU U PITOMAČI

Vatrogasne zajednice dviju općina imaju 18 novih osposobljenih vatrogasaca

U PRORAČUNU PREDVIĐENO 40 TISUĆA EURA

Podravska općina sufinancira kupnju i uređenje nekretnina

doslovno se nalaze u škripcu

Udruge nemaju adekvatne prostore i za to krive Grad

đurđevački limitator

Lepo je biti penzioner!

TRANSFERA K'O U PRIČI, TUCAKOVIĆ OSTAO BEZ STOPERA LISJAKA I PETIKE

“Sin vjetra” u Koprivnici, Križevčani s osam novih lica kreću u obranu prvog mjesta

PRIJEVARA U TIJEKU

Konzum objavio važno upozorenje za sve građane

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati