Dio mjesta već pet mjeseci bez vode: Bušili su rupe i odjednom je nestalo vode

Mještani Carevdara požalili su nam se kako su zbog radova na vijaduktu ostali bez vode. Problem su odmah prijavili nadležnim službama, a obećano im je da će se kvar sanirati i voda vratiti u roku nekoliko tjedana. No, od tada je prošlo gotovo pet mjeseci, a vode i dalje nema.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Oni su tu bušili rupe za taj beton, i odjednom smo ostali bez vode. Ne znamo što se dogodilo. Živim tu malo dalje i imam nešto vode za sebe, no osjetno manje nego prije. Ali zato moji susjedi, ako nešto i izvuku ručno iz bunara, to nije za piće – rekla nam je Tajana Marković, koja se u spomenutu ulicu doselila prije četiri godine.

U jednoj od zadnjih kuća u ulici, gotovo pokraj budućeg vijadukta živi obitelj Mudrinić, koja ovdje stanuje već 18 godina, a iako posjeduju i pumpu i hidrofor, nedostatak vode predstavlja im velik problem.

– Sada je zapravo malo bolje nego što je prije bilo, iz bunara mogu zagrabiti malo više vode. No, svejedno je mutna i ne možemo je piti, i tako to traje od početka godine – rekla nam je Ružica Mudrinić iz spomenute obitelji, koja nam je pokazala kako kantom vuče vodu iz bunara, i to na način na koji se nekad radilo, sve ručno.

– Obećali su nam da će prestati tu bušiti i da će onda pustiti da voda dođe ponovno. Oni su vjerojatno probušili žilu i voda je otišla. Izgubila sam sigurno za dvije cijevi vode, što mi nije malo, pogotovo kad u vrtu zalijevam povrće, krastavce i slično – zaključila je Tajana.

Poslali smo upit u Grad Križevce, iz kojeg su nam odgovorili kako je izgradnja vodovoda u tijeku te kako bi time trebali riješiti sve probleme:

– Vezano uz problem vode u naselju Carevdar, obavještavamo vas da je do jednog dijela dionice izgrađen vodovod, dok je preostali dio u postupku rješavanja. Mještani trenutno iskazuju interes i potpisuju predugovore za priključenje – poručuju iz Grada.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI