Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Direktor iz našeg kraja muljao na PDV-u, oštetio državu za 331.000 kuna!

Koprivničko-križevačka policija privela je kraju kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 33-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaje poreza ili carine.

-Sumnja se da je kao direktor trgovačkog društva od siječnja do lipnja 2021. godine u namjeri da trgovačkom društvu umanji obvezu plaćanja poreza na dodanu vrijednost, poreznoj upravi podnio prijave poreza na dodanu vrijednost, u kojim prijavama je osnovom ulaznih računa drugih trgovačkih društava prikazao pravo na pretporez od primljenih isporuka robe te odbio pretporez u ukupnom iznosu od 331.316 kuna – navode u policiji i dodaju:

– Ta trgovačka nisu isporučila robu navedenu u računima, čime je neistinito iskazao pravo svog trgovačkog društva na odbitak pretporeza i oštetio državni proračun Republike Hrvatske za navedeni iznos – potvrdila je policija.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela utaja poreza ili carine protiv osumnjičenika je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SLIJEDI PRIJAVA ZAVODU ZA SOCIJALNI RAD

Djeca na romobilu izletjela pred auto, ozlijeđena su

milinović pojačava momčad za napad na vrh

Križevčani doveli čak 10 igrača, među njima tri bivša slavenaša, Ukrajinac, Ganac…

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati