Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Divlje odlagalište kod Koprivnice: “Uz naše kuće bacaju nam i opasne salonitne ploče”

Stanovnici Jugovog jarka u koprivničkom prigradskom naselju Kunovec Breg ogorčeni su jer je nedaleko od njihovih kuća niknulo novo divlje odlagalište otpada. Neodgovorni građani odlučili su iskoristiti zavažanje jednog predjela u Jugovom jarku te nedaleko od mjesta radova bacaju razni otpad, od građevinskog materijala, opasnih salonitnih ploča do bijele tehnike i komunalnog otpada.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Ksenija Cako, čija se kuća nalazi nedaleko od divljeg odlagališta otpada, ističe kako je upozorila komunalnog redara na novu „crnu točku“ u Jugovom jarku.

– Imam psa pa svakodnevno šećem s njim i tako smo otkrili i novo divlje odlagalište otpada. Svaki dan otpada je sve više, što znači da ga netko uporno dovozi. Zato sam se i obratila komunalnom redaru, ali nakon moje prijave ništa se nije promijenilo – priča nam Ksenija Cako.

Većina otpada, dodaje ona, koji se dovozi na divlje odlagalište može se bez problema i besplatno odvesti u reciklažno dvorište.

– Najviše me smeta to što netko tu baca i salonitne ploče, a dobro znamo koliko su one opasne po zdravlje zbog azbesta koji sadrže. Kako šećem po cijelom naselju, nedavno sam i u Ulici Leptan naletjela na strvinu srne uz sam put. I s tim problemom upoznala sam komunalnog redara jer to može dovesti do širenja zaraze. Ne želim da nedaleko od svoje kuće imam divlje odlagalište otpada i zato sam odlučila i javno progovoriti o ovom problemu – zaključila je Ksenija Cako.

Poslali smo upit gradskoj upravi je li komunalni redar postupao po prijavi Ksenije Cako i kako se planira riješiti ovaj problem, no do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI