Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Mučna obiteljska priča

Djeca klečala pred anđelom i molila neka se vrati “stari” tata…

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

– Jedan se otac s ludbreškog područja i dalje neće moći približavati ni supruzi ni svoje dvoje maloljetne djece nakon pravog „pakla“ koji im je priređivao mjesecima. Također, ne smije ih nikako ni kontaktirati, a traje mu i mjera udaljenja iz obiteljskog doma.

Odluka je to Općinskog suda u Varaždinu, na koju se on može žaliti u roku, ali samo tri dana. Sve to dogodilo se nakon što je protiv njega sredinom studenog 2022. godine podignuta optužnica zbog zanemarivanja djetetovih prava te prijetnji. Međutim, u sudskoj odluci navodi se i kako je optužnica dignuta zbog kaznenog djela iz članka 179. kaznenog zakona, a tamo piše da se radi o rodoskvrnuću ili izjednačenoj spolnoj radnji prema srodniku poput brata, sestre, polubrata ili polusestre.

Inače, prije nekih godinu dana supruzi je priznao nevjeru i rekao da ima ljubavnicu. Prema njenoj izjavi i dokazima iz Centra za socijalnu skrb, nasilnički se ponašao prema supruzi, vrijeđao je, govorio da je glupa, luda, psovao joj majku, pa su i ona i djeca bili pod stresom.

– Djeca su uplašena i plaču jer ne razumiju zašto se otac promijenio, zašto sebe udara po glavi i njoj govori ružne riječi. Djeci govori da su radno sposobni invalidi, da su psihički retardirana kao majka. Ona se tresu, plaču, žele da otac bude opet onaj „stari“ tata. Čak kleče pred anđelom prilikom molitve i mole da tata dođe doma, kad ga nema tijekom noći – navode u Centru.

Dodajmo i kako ih je često znao ostaviti na parkiralištu i udaljiti se, ali se ipak vratio po njih, a jednom je prilikom i prijetio supruzi nakon što mu je uzela mobitel, vičući pred djecom da će ju „hmoriti“.

Optuženi se putem svog odvjetnika branio da svako daljnje trajanje mjera samo šteti obiteljskim odnosima između oca i djece i nije u najboljem interesu djece. On je također kazao kako se slaže s rastavom braka te da nema zapreke da sud ukine mjere opreza i da viđa djecu barem jednom mjesečno uz nadzor CZSS.

– Uredno svaki mjesec na račun majke uplaćujem određeni iznos, uredno podmirujem kredite i režije zajedničke kuće u kojoj živi supruga s djecom – kazao je i tražio da barem povremeno može vidjeti djecu. Sud mu to nije udovoljio, a dokaže li mu se krivnja za gore navedena kaznena djela, mogao bi na izdržavanje višegodišnje zatvorske kazne.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Neprilagođena brzina

Vozač (30) quada teško ozlijeđen u prometnoj nesreći

Protiv osumnjičenika podnesena kaznena prijava

Policija kod Ðurđevca zaustavila sumnjivi kombi. Poljak krijumčario migrante…

četiri godine čeka da mu majstor završi fasadu

VIDEO Ivan: “Majstoru sam unaprijed platio, a on je napravio pola posla i više se ne javlja”

SKRIVIO ŠTO GOD SE DALO

Pijani traktorist izazvao prometnu nesreću i pobjegao. Policija ga ubrzo pronašla…

prije toga pokušao "posuditi" drugo vozilo

Maloljetnik u Koprivnici ukrao auto. Pronađen je u susjednoj županiji i vraćen vlasniku

PODIVLJAO ZBOG SITUACIJE U PROMETU

Na ulici davio čovjeka i njegovu suprugu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati