Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
UZEO STVARI U SVOJE RUKE

NEVJEROJATNO: Dječak sam krpa rupe na cesti. “Sporije vozite da me nebi udarili”

Mnogi stanovnici zapadne BiH, ali i dijela Karlovačke županije koja graniči s tom zemljom, dobro su upoznati s gužvama na graničnim prijelazima na tom području. Između ostalog, razlog gužvama su i loše ceste, a iz okolice Velike Kladuše dolazi nevjerojatna priča o 15-godišnjaku koji je jednu od takvih cesta odlučio sam popraviti, odnosno zakrpati rupe, nakon višegodišnjeg ignoriranja nadležnih.

Stanovništvo ovog kraja već godinama apelira na komunalne vlasti grada Cazina koje su nadležne za održavanje te lokalne ceste, da sanira dionicu dugu četiri kilometra od graničnog prijelaza do sela Šturlić, prvog naseljenog mjesta u BiH. Međutim nadležni ih ne doživljavaju.

15-godišnji Enes iz obližnjeg sela Johovica odlučio je uzeti stvar u svoje ruke pa je rupe na makadamskoj cesti ispunio je crnim pijeskom koji upija vodu i vlastitim novcem unajmio stroj za vibraciju kako bi taj pijesak učvrstio i popravio cestu, pa ona, kako kaže, sad izgleda skoro kao asfaltna. ‘Narod mi je zahvalan što održavam cestu jer voze skuplje aute pa će se sada manje uništavati na rupama’, rekao je Enes za stranicu GP Maljevac.

Enes ima i par poruka za vozače koji onuda prolaze: ‘Primijetio sam neke koji dolaze iz EU-a da bacaju smeće pored puta i to nije u redu. Čuvajmo prirodu, jer ona je naš život. Također, želio bih da pojedinci sporije voze da me ne bi udarili pored puta. Svima želim sretan put i od srca svima pozdrav od Enesa.’ prenosi tportal.hr

FOTO: Facebook

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

KORISNE INFORMACIJE

HŽPP: U ovim slučajevima putnici imaju pravo na povrat novca

Sadržajno prijepodne u Đurđevcu

FOTO/VIDEO Podravska Sahara dobila nove stanare, topovi zapucali u pozdrav proljeću

FINI PLODOVI PROLJEĆA

Ovo je proljetno voće nevjerojatan prirodni lijek: Koristi se čak i protiv povišenog krvnog tlaka

PROTIV 34-GODIŠNJAKA PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

Podravec lažno prijavio pucnjavu. Mogao bi u zatvor

u ludbregu se na desetak lokacija gradi stotinjak stanova

Stanovi jeftiniji nego u Koprivnici, kupuju ih mladi domaći ljudi

prometna nesreća u rasinji

VIDEO: Vozač Fiat Punta s 3,18 promila sletio u kanal


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati