Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
zbog lažnog iskaza VODIO SE KAZNENI POSTUPAK PROTIV DEČKA

Djevojka (24) lagala da je bila u izvanbračnoj zajednici. Osuđena je

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Da baš i nije najpametnije lagati tijekom policijske istrage, na svojoj je koži osjetila 24-godišnja Zagrepčanka, a zbog njenog se laganja istražiteljima sudilo njenom bivšem dečku iz okolice Križevaca. Ona je bivšeg dečka optužila da joj je nanio tjelesne ozljede i to dok su bili u izvanbračnoj zajednici, zbog čega se protiv Križevčanina vodio i kazneni postupak. Sve je krenulo kada je 24-godišnjakinja 30. rujna 2020. godine u službenim prostorijama Policijske postaje Križevci, prilikom ispitivanja kao svjedoka odnosno žrtve kaznenog djela u prethodnom kaznenom postupku koji je protiv njezinog dečka vodilo Općinsko državno odvjetništvo, govorila nešto što se kasnije pokazalo kao neistina.

Nakon što ju je policijski istražitelj upozorio da je dužna govoriti istinu, da ne smije ništa prešutjeti i da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo, ona je počela opisivati događaje otprije mjesec dana. Bivšeg dečka joj se tada teretilo da joj je nanio tjelesne ozljede, a ona je, stoji u presudi, svjesno neistinito iskazala da je od 16. prosinca 2018. pa nadalje živjela zajedno s njim u istoj kući nedaleko od Križevaca. Na temelju njenog iskaza Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv njenog tadašnjeg dečka. No, godinu i pol dana kasnije, kada je slučaj došao u sudnicu Općinskog suda u Virovitici, 24-godišnjakinja je ponovno ispitivana kao svjedokinja u kaznenom postupku. I tada je navela kako je prilikom davanja iskaza u Policijskoj postaji Križevci neistinito iskazivala te da s bivšim dečkom nije bila u izvanbračnoj zajednici, niti je s njim živjela u zajedničkom kućanstvu.

Kako se ispostavilo da je kao svjedok u prethodnom kaznenom postupku dala lažni iskaz, 24-godišnjakinja je nepravomoćno osuđena na Općinskom sudu u Bjelovaru i to na šest mjeseci uvjetnog zatvora s rokom kušnje od godine dana.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na ortopedsko ili drugo pomagalo

TEŽAK sudar sinoć na Podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Strašna prometna nesreća prilikom izvanrednog prijevoza. Vozač (44) teško ozlijeđen

radi se novi plinovod u dužini 320 metara

FOTO Tek asfaltiranu ulicu već raskopali, stanari u nevjerici

PROMETNA NESREĆA KOD SOKOLOVCA

Sudarila se dva vozila, ozlijeđen 46-godišnjak

TU, POKRAJ NAS

VIDEO Štef kukuruz nije pobrao od jesenas: “Sad se najbolje osušio, baš kak’ pajceki vole!”

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Prometna nesreća na Podravskoj magistrali, jedna osoba ozlijeđena


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati