Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Djevojka pokušala rastaviti pijane dečke, završila pretučena i s razbijenim mobitelom

Mladić (26) iz okolice Bjelovara na Općinskom je sudu proglašen kriv zbog nasilništva koje je počinio u ljeti 2019. godine u središtu Križevaca, na Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog. Prema presudi, 26-godišnjak je 16.lipnja 2019. godine oko 3.40 sati divljački napao mladu Križevčanku i objeručke je odgurnuo od sebe tako da je nesretnica pala na tlo, a zatim je legao na nju i zatvorenom je šakom udario u glavu. Zatim se sukobio s njenim mladićem kojeg je izudarao rukama po glavi i tijelu. Za svoje je nedjelo kažnjen, usudili bismo se reći, dosta blago.

Ova je priča objavljena danas u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Mora platiti 534 kune

Mora platiti 254 kune kazne i 280 kuna troškova suda, dakle ukupno 534 kune. Policija je nakon sukoba prijavila i mladića kojeg je 26-godišnjak napao, no on je na sudu oslobođen krivnje iako ga je objeručke obuhvatio kako bi ga odmaknuo od djevojke koju je napao i na tlu se potukao s njim izmjenjujući udarce po glavi i tijelu.

Okrivljeni mladić rekao je kako je bio sa svojom djevojkom u noćnom klubu, konzumirao je alkoholna pića zbog čega je bio opijen tako da mu je u jednom trenutku došlo slabo te je inzistirao na izlasku iz kafića. S djevojkom je bio nekoliko stotina metara od kluba i s njom pričao kako bi se otrijeznio.

– U jednom trenutku pored nas pojavila se meni nepoznata djevojka koja je vikala na mene. Nisam znao što želi od mene i zašto se tako ponaša. Počela se udaljavati od mene i inertno sam krenuo za njom kako bi saznao što se dogodilo. Sjećam se kako me moja djevojka primila za ruku i krenuli smo kući udaljavajući se od te cure, no trenutak kasnije sjećam se da me tjelesno napao nepoznati mladić i počeo me udarati. Nisam imao izbora već sam bio prisiljen braniti se – rekao je okrivljeni mladić. Opisao je kako je u jednom trenutku on ležao na njemu, a u drugom u obratnoj situaciji oboje su izmjenjivali udarce sve do dolaska policijskih službenika koji su ih rastavili. Kako je porekao da je udario djevojku, sudac Općinskog suda morao ju je ispitati. Napadnuta djevojka opisala je kako je s tim mladićem kojeg je poslije 26-godišnjak napao, bila u noćnom klubu i da su pili. Susrela je okrivljenog kojeg poznaje po imenu i prezimenu od ranije, i on joj je zajedno s drugim mladićima nešto dobacivao u smislu kako je lijepa. Na to je reagirao njezin prijatelj i rekao da je ostave na miru jer je maloljetna.

Razbio joj i mobitel

– Dok smo čekali prijevoz, u jednom trenutku pojavili su se ti mladići i počeli mi dobacivati što je zasmetalo mojeg prijatelja te su počeli prepirku. Stala sam između njih dvojice očekujući da će se situacija primiriti, ali tada me iznenada i neočekivano okrivljeni primio rukama i odgurnuo zbog čega sam pala na tlo tako da mi se razbio mobitel u džepu. Prije nego što sam ustala praktički je sjeo preko mojeg tijela i jedanput me lijevom rukom, i to zatvorenom šakom, udario u predjelu desnog obraza. Nakon toga reagirao je moj prijatelj koji ga je podigao s mene i to je iniciralo njihov međusobni sukob u kojem su se višekratno udarali rukama, povlačili se za majice, a k tome su i pali na tlo i hrvali se te nastavili udarati. Rastavila ih je policija, a trojica mladića koja su bila tamo pratila su sve to. U nekom se trenutku pojavila neka djevojka plave kose koja je stajala sa strane. Sjećam se da je plakala. Istog dana otišla sam liječniku i utvrđeno je kako sam na desnoj strani lica imala natučenje  – kazala je na sudu napadnuta djevojka.

Druga djevojka svjedočila ‘kontra’

Svjedočila je i tadašnja djevojka okrivljenog mladića koja je s njim izašla iz noćnog kluba. Opisala je susret na parkiralištu tako da je čula njoj nepoznatu djevojku kako više “pustite me na miru, maknite se od mene”.

Ona je imala drugačiju priču i kazala kako se zapravo taj mladić s kojim se njezin tadašnji dečko sukobio prvi zaletio na njega udarivši ga sleđa. Oko njih se zatekla ta djevojka koja ih je pokušala razdvojiti, ali nije u tome uspjela. Tvrdila je kako nikakvog napada njezinog prijatelja na tu djevojku nije bilo. No, sudac joj nije previše vjerovao, a drugi mladić pozvan na sud nije imao konkretnih saznanja o sukobu, već je samo vidio jednog mladića s poderanom majicom.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OČEVID U TIJEKU

Sudarila se dva auta, Honda sletjela u polje kukuruza

PRIPREMA SE NATJEČAJ ZA OBNOVU ULICE KOJA KOLODVOR SPAJA S CENTROM GRADA

Dvosmjerna Starčevićeva s rotorom u dvije faze, novo ruho dobit će i Ivanjska

OLUJNO NEVRIJEME NAPRAVILO VELIKU ŠTETU

Župan donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode tuča na području tri općine


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati