Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
izgradit će se ulica sa stambenim parcelama

Do sljedećeg ljeta niknut će novi gradski kvart

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Nova ulica, preciznije govoreći, novi mali kvart niknut će u Koprivnici sljedećeg ljeta. Sve to vezano je uz odluku grada Koprivnice da se pokrenu radovi na proširenju stambene zone Cerine. Konkretno se radi, objasnili su iz gradske uprave, o novoj stambenoj zoni koja će biti smještena u jugoistočnom dijelu grada Koprivnice, omeđena potokom Koprivnica odnosno bazenima Cerine s južne strane, nogometnim igralištem Miklinovec s istočne strane, odvojkom Ulice Miklinovec sa sjeverne strane te Ulicom Miroslava Krleže sa zapadne strane.

– Zoni će se ubuduće pristupati iz Ulice Miroslava Krleže, preko novoizgrađene prometnice kojom se ujedno pristupa i parkiralištu bazena Cerine, sadašnja Ulica Mare Matočec te spojem zone na odvojak Ulice Miklinovec – odgovorili su iz Gradske uprave.

Za ovaj projekt izrađena je projektna dokumentacija, ishođene su potrebne dozvole te je proveden postupak javne nabave za odabir izvođača radova, a cijeli projekt vrijedan je malo manje od pola milijun eura. Izgradit će se prometnica, parkirne površine te pješačko-biciklističke staze, energetski učinkovita javna rasvjeta i kabelska kanalizacija za omogućavanje provođenja telekomunikacijskih vodova.

Što se tiče same prometnice, planirana je izgradnja dvosmjerne prometnice širine šest metara i duljine 250 metara koja će spajati sadašnju Ulicu Mare Matočec s odvojkom Ulice Miklinovec, te dvije sporedne slijepe prometnice s okretištem, širine 5,5 metara te duljine 90 i 96 metara, koje će služiti za pristupanje novoformiranim stambenim parcelama.

Već sad su dogotovljeni radovi na izgradnji vodovodne i kanalizacijske infrastrukture, a položeni su i strujni kabeli.

– Kao nastavak opremanja stambene zone slijede radovi na izgradnji prometnih površina, javne rasvjete i kabelske kanalizacije, a radove će izvoditi Đelekovečka tvrtka TEHNO-ELEKTRO d.o.o. iz Đakova. Uvođenje izvođača radova na izgradnji prometnih površina, javne rasvjete i kabelske kanalizacije u posao, planirano je za početak mjeseca studenog 2023. godine, što je ovisno o vremenskim prilikama, a sukladno natječajnoj dokumentaciji radovi bi trebali biti dovršeni u roku 6 mjeseci od dana uvođenja u posao – istaknuli su u gradu Koprivnici.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

uzroci uzimani još u travnju ove godine

S tržišta se hitno povlači vrlo ukusna i popularna namirnica, a razlog je vrlo zanimljiv

TRADICIONALNO DOBAR ODAZIV

FOTO/VIDEO Brojni su došli na dobrotvorni koncert i prilogom podržali borbu protiv raka

TREĆA IZLOŽBA U KOPRIVNICI

FOTO/VIDEO Dvjestotinjak golubova, grlice, kanarinci, papige i zečevi preplavili Dom željezničara

KOPRIVNICA SE VRIJEDNE NEKRETNINE IPAK NEĆE RIJEŠITI

‘Merićeva’ zgrada ipak neće na prodaju! Još jednu građevinu u strogom centru čeka obnova

FERENČINA UOČI DOLASKA PRVAKA

‘Dinamo čeka teža utakmica nego u Kazahstanu, jer smo mi trenutno bolji od Astane’

Na stanici u Koprivnici pokupila ga je policija

Pijani putnik u vlaku fizički nasrnuo na mladu kondukterku

Upišite pojam koji želite pretraživati