Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dobre vijesti: Stradale djevojčice bi se mogle poptuno oporaviti nakon nesreće

Teška prometna nesreća s ozlijeđenim osobama dogodila se prošlog utorka, 11. listopada oko 19 sati. Kako je još tada izvijestila varaždinska policija, dogodilo se to na cesti D-2 između Vrbanovca i Zamlake, točnije kod mosta iznad potoka Plitvice.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Tamo je 36-godišnjak upravljao traktorom u smjeru Vrbanovca, na koji je bila priključena prikolica kojom je prevozio drva za ogrjev. S njim su se vozile i dvije djevojčice. U jednom je trenutku iz istog smjera naišla 44-godišnja vozačica osobnog vozila te udarila u stražnji dio prikolice, koja je, dodajmo, bila neosvijetljena. Od siline udara traktor se s prikolicom prevrnuo na desni bok, pri čemu je iz traktora na zeleni pojas uz rub kolnika ispao vozač i dvije putnice starosti 6 i 11 godina, koje je, kako su utvrdili iz policije, vozač nepropisno prevozio na traktoru. Također, utvrđeno je kako je vozač bio pripit, odnosno u krvi je imao 0,57 promila alkohola. Djevojčice su bile prevezene u varaždinsku Opću bolnicu gdje im je pružena pomoć.

Iako nitko nije bio u izravnoj životnoj opasnosti, jedna od djevojčica pretrpjela je natučenja na rebrima, ali i kičmi. No,  svi se uspješno oporavljaju, odnosno neće biti trajnih posljedica – rekao nam je jedan od članova obitelji.

Podravski je dan nakon nemilog događaja došao na mjesto nesreće gdje se još uvijek nalazila uništena prikolica, koju su privremeno odvukli na obližnje polje. Sav je teret pao s prikolice i rasuo se po cesti te u kanal pokraj ceste.

– Za vrijeme trajanja očevida, sve do 21.45 sati, promet navedenom dionicom državne ceste bio je zatvoren za promet i odvijao se obilaznim pravcima – naveli su u priopćenju iz policije.

U razgovoru s mještanima koji su upoznati s okolnostima događaja doznali smo kako se navedeni vozač vraćao kući iz obližnje šume odakle je vozio drva za ogrjev. Društvo u traktoru pravile su mu kćeri. Do kuće im je trebalo doslovno nekoliko stotina metara, kada se samo začuo udarac straga, nakon čega se traktor prevrnuo. Traktor su iste večeri uklonili s ceste, a nakon nesreće više nije u voznom stanju. Iz policije nisu ništa naveli vezano uz vozačicu automobila koja se u prikolicu i zaletjela. Navedena cesta inače je prometno vrlo frekventna, a gustoća prometa obično je velika u svako doba dana.

FOTO Nikola Wolf

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI