Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
U Rasinji održana taktičko-pokazna vatrogasna vježba

Dobrovoljni vatrogasci ponovno pokazali visoku spremnost i vještine

U organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Rasinja održana je taktičko-pokazna vatrogasna vježba Rasinja 2024 koja je okupila vatrogasce iz DVD-a Rasinja, DVD-a Subotica Podravska, DVD-a Kuzminec, DVD-a Gorica – Grbaševec, DVD-a Koledinec. Uz dobrovoljne vatrogasce u vježbi su sudjelovali i profesionalni vatrogasci iz JVP Koprivnica te djelatnici Hitne medicinske pomoći.

Taktička pretpostavka je bila da je uslijed grmljavinskog nevremena došlo do udar groma u skladišni prostor stanice za otkup žitarica u kojem se nalazi viličar. Uslijed udara groma zapalio se i utovarivač koji je bio parkiran nedaleko od hangara. Nastali požar zaposlenici nisu uspjeli ugasiti ručnim aparatima za početno gašenje te je prilikom tog gašenje došlo do ozljeđivanja jednog od djelatnika. Požar u hangaru se proširio na krovnu konstrukciju. Zadatak vatrogasaca bio je izvršiti spašavanje unesrećenog djelatnika koji se nalazio u hangaru, zatim primjenom unutarnje navale ugasiti požar viličara te primjenom vanjske navale ugasiti požar utovarivača i krovišta hangara uz pomoć auto ljestava.

Dobrovoljni vatrogasci ponovno su pokazali visoku spremnost i vještine. Vježba je ocijenjena uspješnom, svi su zadaci profesionalno i u najkraćem roku odrađeni, a dobar rad pohvalilo je i Zvonimir Habijan, županijski vatrogasni zapovjednik koji je uz zapovjednika DVD-a Rasinja Nevena Habijana koordinirao samu vježbu.

FOTO Općina Rasinja

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu

NA AUTOCESTI KOD ZAGREBA STRADAO 37-GODIŠNJAK IZ PODRAVINE, LIJEČNICI MU AMPUTIRALI NOGU

Otac stradalog Kloštrana: “Otpeljao mi je zdravog sina, a vratio invalida”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati