Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Najbolji ribiči u državi stigli u Koprivnicu

Dodijeljene nagrade najboljim ribičima i ribolovnim klubovima

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Koprivnica, odnosno Športsko-ribolovni savez Koprivničko-križevačke županije, još je jednom bio domaćin najvećoj godišnjoj svečanosti naših sportskih ribiča, a to je dodjela trofeja, nagrada i drugih priznanja za uspjehe postignute u športskom ribolovstvu na području cijele Hrvatske u prošloj godini. Ove je nedjelje više od 200 ribiča iz cijele Hrvatske stiglo u srce Podravine kako bi im se uručili pehari. Nagrade na „najvećoj ribičkoj fešti“, kako je popularno nazivaju sami ribiči, uručuju se za prva tri osvojena mjesta u brojnim kategorijama.

Najbolji ribiči iz cijele Hrvatske stigli su u Koprivnicu

– Među nagrađenima je i nekoliko ekipa i pojedinaca iz naše županije. Veliki je uspjeh postigla Bistra iz Repaša koja se plasirala u prvu ligu, dok je treću ligu osvojio Smuđ Legrad i postao drugoligaš. To su, možemo reći, najveća priznanja našim klubovima ove godine – rekao je predsjednik HŠRS-a Koprivničko-križevačke županije Ivan Petak.

Bistra Repaš osvojila je drugu ligu
Smuđ Legrad prešao je u drugu ligu

Pokraj navedenih, nagrađene su i seniorke ŠRK Koprivnica koje su završile treće u Prvenstvu HŠRS-a u lovu ribe, dok je sveukupno treća pojedinačno u istoj disciplini završila Tatjana Štajduhar iz istog kluba. Josip Pregiban iz ŠRK Bistre Repaš pojedinačno je najbolji seniorski ribič Druge lige Sjever, a valja spomenuti i ŠRK Linjak iz Velikog Bukovca koji se našao na trećem mjestu Treće lige Sjever, koju je osvojio ranije spomenuti ŠRD Smuđ iz Legrada.  Upravo je član legradskog društva Miroslav Galešić nagrađen kao pojedinačni prvak Treće lige Sjever, dok se na drugom mjestu našao Dino Jeftinov iz ŠRK Peski iz Đurđevca, čija je ekipa u istoj ligi završila druga.

Posebno veseli uspjeh mladog ribiča Karla Strbada koji je kao član ŠRU Linjak iz Velikog Bukovca završio kao drugi u pojedinačnoj kategoriji mladeži U-20. Spomenimo kako je kao pojedinačni  kategorije Masters na trećem mjestu završio Ivica Vrabec, ribič ŠRK Peski iz Đurđevca.

Karlo Strbad drugi je najbolji perspektivni ribič

Na Prvenstvu Hrvatske u lovu predatora s obale umjetnim mamcem kao drugi najbolji našao se Hrvoje Kuzmić iz ŠRK-a Šoderica, a spomenimo još i Dražena Filipovića iz Ludbrega, koji je dobitnik posebnog priznanja. On je kao kapetan reprezentacije za osobe s invaliditetom jedan od dobitnika svjetskog zlata, koje su prošle godine osvojili u Mađarskoj.

Dražen Filipović dobitnik je posebnog priznanja

– To nam je treće po redu zlato, a naša je reprezentacija i dvostruki viceprvak. Savez je prepoznao naš trud i za ovaj nas je uspjeh krovna organizacija odlučila nagraditi. Trudimo se, postižemo velike rezultate i na domaćem, ali i stranom terenu – rekao je za Podravski sam Filipović, nadodavši kako su već sada krenule pripreme za novu sezonu, koja je pred njima, kao i za reprezentativna natjecanja. Budući da se većina natjecanja organizira tijekom godine, obično je početak ožujka prigoda da se svi ribiči na okupu vide i podruže. No, kako su istaknuli iz županijskog Saveza, želja je da se na krilima trenutnih uspjeha športski ribolov još više promovira, naročito kod mladih i budućih ribolovaca.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati