Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dograđuje se vrtić u sjedištu općine: Uređuju  prostor za jasličku skupinu

Općina Novigrad Podravski krenula je u realizaciju projekta rekonstrukcije zgrade Dječjeg vrtića Fijolica. Investicija je vrijedna 2,5 milijun kuna (331.000 eura), a uz dogradnju obuhvaća i uređenje potkrovlja čime će se dobiti prostor za još jednu odgojnu skupinu. Izvođenje radova ne odražava se na aktivnosti mališana pa vrtić normalno radi i provodi sve predviđene programe. Svi radovi trebali bi završiti do početka rujna i nove pedagoške godine. 

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

-I kod nas se sve više roditelja odlučuje od najranije dobi upisivati djecu u vrtić pa se javljaju i liste čekanja i zbog toga smo pokrenuli projekt rekonstrukcije vrtićka zgrade. Trenutno imamo tri odgojne skupine ukupnog kapaciteta 56 mališana, a rekonstrukcijom će se urediti prostor za još jednu, jasličku skupinu od 12 mališana – kaže Zdravko Brljek – Brčo, načelnik Općine Novigrad Podravski.

Na listi čekanja u ovoj su pedagoškoj godini četiri mališana, a Općina za još dva vrtićarca sufinancira smještaj u dadiljskom obrtu u Koprivnici. Naime, roditelji ta dva mališana su zaposleni i nemaju mogućnost „baka servisa“, a kako su vrtićki kapaciteti puni, Općina im izašla u susret sufinanciranjem u privatnom smještaju.

-Prilikom upisa gleda se da prednost imaju djeca čija su oba roditelja zaposlena, no događa se da se pojedini roditelji zaposle nakon što prođu upisi. Upravo zbog toga Općina planira uvesti i potpore za otvaranje dadiljskih obrta i to kroz financiranje troškova za uređenje potrebnih prostora i nabavu opreme. Želja nam je da i u Novigradu Podravskom imamo takve obrte čime bi se zasigurno u potpunosti riješio problem s listom čekanja. Isto tako, vrtić planira provoditi i kreativne igraonice za djecu koja ne pohađaju vrtić kako bi im se omogućila socijalizacija, a za taj program čeka se odobrenje resornog ministarstva – zaključio je Zdravko Brljek – Brčo.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Prva svijeća je upaljena, klizalište otvoreno

FOTO/VIDEO Počeo koprivnički advent, građani navalili na kuhanac i kobase, znamo i cijene

"morate ići sasvim polagano, puževim hodom"

Vožnja “popularnim” šodarnim putem prava je avantura, vlasnici uništavaju automobile

MAJSTORI KOVAČI IZ PODRAVINE

FOTO: Marijan i njegovi sinovi jedini se bave gotovo pa izumrlim zanatom od Zagreba do Slavonije

Obitelj iz podravine ističe da je dijete bez razloga završilo u udomiteljstvu

Žele da im se djevojčica vrati, majku optužuju za zlostavljanje

VIDEO

Ova je čarobna snimka nastala jutros u snijegom prekrivenoj Podravini

đurđevački limitator

Dok ti zemu vozačku nesi još v kazni

Upišite pojam koji želite pretraživati