Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Situacija je kaotična

Doktori iz Sirije novo rješenje za Dom zdravlja

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Dom zdravlja u Ludbregu vječna je tema, a problematika oko ove ustanove aktualizirala se na prošloj sjednici Gradskog vijeća. Već je otprije poznato kako ludbreški Dom treba pojačati, kako u opremi, tako i u kadrovima. No, u zadnjih godinu dana vlasti, kako gradska tako i županijska, dosta toga pokušavaju promijeniti. Tako nakon dugo vremena Dom zdravlja Ludbreg ima pedijatra, odnosno pedijatricu.
S druge strane, jedan problem nikako da se riješi. Naime, jedna od ordinacija opće medicine nema liječnika od početka nove godine.

– Problem je kaotičan. Ima li nekih pozitivnih naznaka, možemo li nešto bolje učiniti za naše građane – pitala je vijećnica Gordana Loparić.
Gradonačelnik Ludbrega Dubravo Bilić nadovezao se kako je tema Doma zdravlja u zadnjih nekoliko godina jako česta, ali u negativnom kontekstu.

– Znamo da je velik problem s doktorima opće prakse kojih nema, odnosno ako ih ima, onda su na stručnom usavršavanju, pa ih opet nema. Pojedini doktori obavljaju dvije ordinacije ili čak tri i to je zaista kaotično – govori gradonačelnik Ludbrega.

Također, gradonačelnik Bilić spomenuo je kako su pojedini liječnici bili na razgovoru te da su htjeli doći raditi, ali uz uvjet da ih se dodatno honorira, što nije, kako kaže, praksa koju gradska uprava želi provoditi. Isto tako, gradonačelnik je rekao kako se čuo s ravnateljem Doma zdravlja te da rade na rješavanju problema.

– Postoji neki interes doktora iz Sirije koji bi možda došli raditi u Ludbreg, pa ćemo vidjeti kako će priča završiti – ističe gradonačelnik Bilić koji se osvrnuo i na nabavku nove opreme. Kako je rečeno, uz dijagnostički uređaj u ginekološkoj ambulanti i ultrazvučni uređaj, montiran je i novi rendgen koji će uskoro proraditi. Ponovio je kako je bila pokrenuta akcija za kupnju tog rendgena, te je 170 tisuća kuna uplatio grad Ludbreg, drugi dio u istom iznosu Varaždinska županija, dok su gospodarstvenici trebali skupiti 350 tisuća kuna. Tada je bilo puno interesa i obećanja, ali od tih obećanja gotovo ništa. Skupilo se oko 50 tisuća kuna donacija gospodarstvenika i sad moraju pronaći novo rješenje za dio koji nedostaje.

– Razočaran sam odazivom gospodarstvenika jer obično se stalno optužuje gradove i državu da ne razumiju interes gospodarstva, ali kad se gospodarstvo mora uključiti u poboljšanje uvjeta života svoje zajednice, odaziv je jako loš – zaključio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

FOTO: Arhiva PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

đurđevčanin ističe da je osuđen unatoč brojnim nepravilnostima

VIDEO Mario: “Događaju se čudne stvari. Fotografije i dokumenti nestaju, svaka mi je žalba odbijena”

KORISNE INFORMACIJE

HŽPP: U ovim slučajevima putnici imaju pravo na povrat novca

Sadržajno prijepodne u Đurđevcu

FOTO/VIDEO Podravska Sahara dobila nove stanare, topovi zapucali u pozdrav proljeću

FINI PLODOVI PROLJEĆA

Ovo popularno voće lijek je za visoki krvni tlak

PROTIV 34-GODIŠNJAKA PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

Podravec lažno prijavio pucnjavu. Mogao bi u zatvor

u ludbregu se na desetak lokacija gradi stotinjak stanova

Stanovi jeftiniji nego u Koprivnici, kupuju ih mladi domaći ljudi


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati