Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Doktori u Hrvatskoj od sad pacijente mogu pregledati online! Evo kako…

Putem aplikacije za zdravlje Doct možete se javiti liječniku putem videpoziva, a on će vam na daljinu postaviti dijagnozu. No, aplikacija se mjesečno naplaćuje 6 eura odnosno 12 eura za obiteljsku pretplatu. Na otocima gdje nedostaje liječnika ovo je odlična stvar.

Liječnica obiteljske medicine Lea Bošnjak vodi jedan medicinski tip na aplikaciji i tamo je pacijentima dostupna cijeli dan. – Pacijenti zovu za dermatološke probleme i promjene, jedno je dijete imalo vodene kozice pa smo s majkom razgovarali jesu li to kozice ili nisu, a jedan pacijent je jako htio znati u kakvom mu je stanju grlo…kaže Lea Bošnjak i dodaje kako liječnici koji rade u sklopu aplikacije sami zovu hitnu pomoć ili kažu pacijentu da to čim prije napravi.

Trenutno je u timu 50 liječnika obiteljske medicine, a krajem mjeseca očekuju se pojačanja. Pacijenti trebaju ispuniti podatke i dobiju svoj karton.

Ovo je prva takva aplikacija u Hrvatskoj, a autor Alen Pecirep je rekao i kak su donirali po jedan besplatni poziv svima u potrebi. Aplikacija ne može zamijeniti liječnika no može naravno poslužiti kao prva pomoć pogotovo gdje zdravstvena zaštita nije dostupna kao što su ruralne sredine i otoci, piše Danas.hr

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

IVAN RADELJIĆ, NOVI TRENER SLAVEN BELUPA, O PLANOVIMA, IGRAČIMA, BUDUĆNOSTI...

Želim da Koprivnica, baš kao u moje vrijeme, opet bude neosvojiva utvrda

Sudarila se dva automobila

FOTO Prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Sudarili se Opel i Peugeot ispred bolnice

problem u prekodravlju

Miljenko: “Međaš je prekopao državno zemljište, ljudi ne mogu do svojih posjeda”

NERADNI DAN

U Koprivnici se sutra ne naplaćuje parking

rogati konj

Generalićeva slika vrijedna 220 tisuća eura stiže u Đurđevac. Nepoznato je pod kojim uvjetima i u kakvom aranžmanu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati