Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dolazi kraj najpoznatijem ruglu našeg kraja, ruši se ukleto zdanje na Podravskoj magistrali

Svatko tko je prolazio Podravskom magistralom od Koprivnice do Ludbrega nije mogao ne vidjeti ruševno ruglo u ludbreškom prigradskom naselju Bolfan, restoran Juliju. No uskoro će tome doći kraj jer je počelo rušenje i uređenje te površine. Doznajemo, zgrada je završila na javnoj dražbi i dobila novog vlasnika koji namjerava riješiti ovaj dugogodišnji problem.

– Rušenje će ići u etapama. Prvo uređujemo okoliš, pa se ruši terasa i ovi dijelovi koji su u najgorem stanju, u drugoj fazi ide potpuna sanacija – naveo je jedan od radnika koji obavljaju poslove uređenja okoliša.

Radi se o sada već “kultnoj” ruševini. Naime, taj objekt izgorio je u velikim požaru još davne 2010. godine, a od tada zdanje je u ruševnom stanju, nagrđuje okoliš, ali je i sigurnosni problem jer se svako malo odlomi kakav dio. Također, Julia se nalazi na samom ulazu na područje grada Ludbrega te posjetiteljima daje loš dojam. Svih tih godina pa i od samog požara Julila je punila novinske članke jer je bila nerješiv problem. Grad je čak ishodio i rješenje o rušenju, ali zbog stalnog mijenjanja vlasnika postojala je opasnost da Grad, ako sruši objekt kao treća osoba, morat će i samostalno financirati troškove rušenja koji nisu mali.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI