Dolijao poznati podravski krivolovac, zatekli ga s puškom u čamcu!

Ribočuvarska služba Zajednice športsko-ribolovnih klubova posebno je bila aktivna zadnjih dana. Prošli su tjedan u jezeru Šoderica pronašli dvije vrše i odbačenu podvodnu pušku, alate koji se koriste za krivolov. Kako nam je rekao šef koprivničke ribočuarske službe Stjepan Blažic, rezultat je to planirane akcije u kojoj su krivolovca, koj je itekako otprije poznat ribočuvarima, pokušavali uloviti na djelu.

– Zatekli smo ga na Šoderici i vidjeli kako drži tu pušku u čamcu, koju je bacio pod drugi čamac. Njegova je priča da to nije bacio on nego netko drugi, no mi smo ga vidjeli. Policija je sa svime upoznata, a istraživanje je u tijeku – govori nam Blažic, napomenuvši kako je policija pronađeni materijal i oduzela.  

– Pratili smo ga skoro tjedan dana, imali smo i prije obavijest o krivolovnim radnjama, pa smo ga pokušali uloviti na djelu. Iznenadio nas je loveći po danu, dok smo mi prije mislili kako će to raditi noću – zaključuje Blažic, koji o aktivnostima ribočuvarske službe redovno izvještava i na Facebook grupi Čuvari voda.

Stjepan Blažic

Ustupio Stjepan Blažic

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI