Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dom za 200 starijih i nemoćnih gradit će se u centru grada

Grad Đurđevac planira graditi Dom za starije i nemoćne osobe, a nakon što je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike raspisalo natječaj za financiranje takvih projekata, užurbano se radi na izradi projektne dokumentacije. Dom bi se gradio za potrebe grada i osam okolnih općina pa je i sa Županijom dogovoreno partnerstvo na projektu.

– Želja je da se što više okolnih općina uključi u ovaj projekt kako bi se osigurali dodatni kapaciteti za smještaj starijih osoba uz kapacitete koje općine i Grad Đurđevac osiguravaju provođenjem drugih projekta – kažu iz ureda gradonačelnika Hrvoja Jančija.

Inicijativi su se priključile sve okolne općine kao partneri, a u tijeku je izrada projektne dokumentacije, dok je potrebno zemljište za provedbu projekta osigurao Grad Đurđevac u neposrednoj blizini Doma zdravlja.

– S obzirom na vrlo kratke rokove pripreme i ograničena sredstva natječaja, u ovom trenutku nije moguće procjenjivati ishod prijave. Korisnici Doma bili bi stanovnici s područja grada i okolnih općina, a cijena smještaja bila bi sufinancirana od strane grada ili općine s područja korisnika te Županije. Zahvaljujemo svima koji sudjeluju i podržavaju ovaj projekt, a nakon podnesene prijave moći će se iznositi detaljniji podaci o projektu – dodaju iz ureda gradonačelnika.

Neslužbeno smo doznali kako bi se za gradnju Doma koristilo zemljište gdje su smještene stare prostorije Udruge Mali princ i skladište Crvenog križa te okolne parcele na kojima su trenutno i prostorije Zajednice sportskih udruga. Kapacitet Doma bio bi oko 200 osoba, a predviđeno je da se koristi i za dnevni boravak, što znači da će se za starije i nemoćne osobe koje će biti na listi čekanja ili ne žele biti smještene u Domu organizirati razne aktivnosti u cilju poboljšanja njihove svakodnevice. Već duže je želja Grada da i Đurđevac dobije Dom za starije osobe, a već 15 godina traju nastojanja svih gradskih vlasti da se riješi problem s manjkom smještajnih kapaciteta za građane treće životne dobi. U cilju rješavanja tog problema u tijeku je i projekt rekonstrukcije nekadašnje zgrade gradske uprave gdje će se uskoro urediti smještajni kapaciteti za 40 osoba, no tu će prednost za boravak imati osobe s invaliditetom jer je taj projekt osmišljen kao njihov Centar.

FOTO: Dinko Borozan

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati