Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Donesen novi proračun: Obnovit će Starčevićevu, novi prijelaz opasne obilaznice

U Koprivnici i oko nje ove se godine mnogo gradilo i još uvijek se gradi, a prema informacijama iz gradskog proračuna za sljedeću godinu, mnogi će Koprivničanci i mještani prigradskih naselja biti zadovoljni najavljenim radovima u njihovim kvartovima.

Iako nije precizirano, čini se kako će Grad napraviti sve preduvjete da bi iduće godine mogao krenuti u projekt gradnje vanjskih bazena na Cerinama.

– Programom je predviđena izrada projektne dokumentacije za planiranje i razvoj nove rekreacijske zone Cerine koja je planirana istočno od postojećeg bazenskog kompleksa. Planirana je razrada namjenskog korištenja prostora sa uklapanjem više sadržaja za rekreaciju na otvorenome kao i svih nužnih popratnih sadržaja – navedeno je u izvješću nakon provedenog javnog savjetovanja te se ističe kako se planira dovršiti gradnja najavljenog skate-parka u prvoj polovici godine.

Drugi bitan projekt je i obnova gradske žile kucavice Starčevićeve ulice. Grad naime planira u 2023. krenuti s radovima koji se nastavljaju na projekt aglomeracije, a usto će biti obnovljena i prometnica.

– U tekućoj godini planirano je pokretanje postupka javne nabave za odabir izvođača radova na rekonstrukciji prometnice s obzirom na procijenjenu vrijednost troškova izvođenja radova te sami početak izvođenja radova – naveli su iz gradskih službi te dodali kako je namjera i ishoditi dokumentaciju za obnovu Svilarske ulice.

Već godinama se priča i o obnovi Esterove i formiranju novog Muzejskog trga, a iduće godine napokon se očekuju i neki konkretni pomaci.

– Programom su predviđena sredstva za izradu projektne dokumentacije za uređenje šireg područja Muzejskog trga koji obuhvaća dio Franjevačke ulice od Vijećničke ulice do Ulice Đure Estera uz franjevačku crkvu i dio Ulice Đure Estera uz Muzej od raskrižja sa Školskom ulicom do franjevačke crkve, na području oko zgrade Muzeja grada Koprivnice, Crkve svetog Antuna Padovanskog, kuće Malančec sve do Ulice Matije Gupca (pješački prolaz) – navodi se u planu za iduću godinu.

Jagnjedovčani će biti zadovoljni jer je u planu i izrada projekta pješačke i biciklističke staze od Kamengradske do crkve. Gradit će se i spojna cesta od NK-a Zagorec do naselja Herešin, kao alternativna cesta do kompostišta. Draganovčani će pak biti sretni jer je u plan ušlo i ishođenje dokumentacije za rješavanje prelaska državne ceste i pruge kod zone Radnička. Planira se i proširenje dvije postojeće stambene zone Lenišće, Pri sv. Magdaleni, dok se nastavlja komunalno opremanje zone Cvjetna. Osigurana su i sredstva za otkup zemljišta za gradnju rotora na raskrižju Starogradske i Mažuranićeve kod HAK-a.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

PROVJERITE DA LI STE MEĐU DOBITNICIMA!

Održano treće kvartalno izvlačenje velike nagradne igre Robin trgovina

promjene na klupi pred važnu utakmicu

Legendarni Dodik uoči Osijeka priključen prvoj momčadi, cilj mu je ‘probuditi’ napadače

Župan Darko Koren sa suradnicima obišao je novu poslovnu jedinicu ljekarne

Umjesto pod Domom zdravlja, od sada dio Ljekarni Koprivnica

PORED CIJENE POJAVIO SE I PROBLEM PRIJEVOZA

FOTO Podravska tvrtka nabavila 56 vagona za transport 50 tisuća tona žitarica

OZLIJEĐEN JE

FOTO Vozač se autom zabio u policajca na motociklu

kako smo se doveli do toga da je normalno krasti vegetu u pogonu

Kutle i Gucić slobodni su ljudi, kao i mnogi Podravkini menadžeri. I to je temelj naše moralne propasti

Upišite pojam koji želite pretraživati