Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
BROJNI DOGAĐAJI

Donosimo program Dana ludbreške Svete nedjelje za petak i subotu

Dani ludbreške Svete nedjelje u narednim danima donose brojne događaje. Uz Ludbreški sejem koji se danas otvara, tu su i drugi kulturni i sportski sadržaji.

„Vrelo nadahnuća“ natječaj je Radio Ludbrega duhovno–religioznoga stvaralaštva za kratke književne vrste i glazbeni uradak na koji se ove godine javilo čak 50 autora s oko 90 radova iz cijele Hrvatske, od Osijeka do Dubrovnika, pa i iz susjedne Srbije. Najbolji radovi izabrani su za izvođenje na svečanosti predstavljanja koja će biti u petak, 1. rujna 2023. u vijećnici Centra za kulturu  i informiranje ‘Dragutin Novak’ u Ludbregu s početkom u 17 sati.

Radove 11. natječaja “Vrelo nadahnuća 2023” interpretirat će sami autori, a sve će se izravno prenositi u programu Radio Ludbrega.

U sklopu dana ludbreške Svete nedjelje bit će otvorena i izložba lepoglavske čipke Nevenke Špoljarić. Otvorenje će se održati u petak, 1. rujna u 18 sati u galeriji dvorca Batthyany, a pjesmom će ga uveličati Silvija Novak (uz glazbenu pratnju te i te). Izložba je rezultata suradnje Centra za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” i Udruge “Žene iz Centra svijeta”, a ulaz je besplatan.

Mješoviti pjevački zbor Podravina iz Ludbrega povodom Dana ludbreške Svete nedjelje već godinama priređuje koncert. Uz domaćine ove godine u koncertu sudjeluju:

ŽVS Erato KUD-a Petrijanec, Emanuel Kovačić, Umjetnička glazbena škola Split (Romina Kirilenko, sop. uz pratnju klavira), Osnovna glazbena škola Ludbreg, Srednja glazbena škola Varaždin (Eva Osonjačaki, mezzosop.)

Koncert će s eu dvorcu Batthyany održati u petak 1. rujna s početkom u 19 sati.

Ulaz besplatan.

Ženski odbojkaški klub Ludbreg osnovan je 2014. godine i već prve godine postojanja klupsko vodstvo pokrenulo je inicijativu da se iza gradske sportske dvorane sagradi teren za odbojku na pijesku. Inicijativa je pala na plodno tlo pa je uz svesrdnu i financijsku pomoć Grada Ludbrega teren s pješčanom podlogom i napravljen. Iste godine postavljeni i stupovi sa zaštitnom mrežom i ogradom, tri godine kasnije obični pijesak zamijenjen je kvarcnim, uređen je mali pješčanik za igru i posložena vanjska slavina s pitkom vodom.

Ovogodišnji turnir odbojke na pijesku kojeg organizira ŽOK Ludbreg već je jubilarni deseti po redu, a na rasporedu je na Svetu subotu, 2. rujna s početkom u 11 sati. Ekipu čine tri člana od kojih mora biti barem jedna odbojkašica. Turnir svake godine okupi ekipe iz cijele županije i šire pa i ove godine organizatori očekuju veliki odaziv ekipa.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

POSLA IMA I U PODRAVINI I PRIGORJU

Poznati trgovački lanac traži preko 300 radnika! Posla ima i za umirovljenike

SAVJETI

Ne bacajte peteljke od paprike, nećete vjerovati za što vam mogu poslužiti

Podravka zapošljava

Prehrambeni gigant traži radnike za rad u svojoj tvornici. Škola i iskustvo nebitni

uspješna sezona

Lidl će svim zaposlenicima idući tjedan isplatiti nagradu

TRADICIJA SE NASTAVLJA

Sprema se veliki susret umirovljenika i obljetničara Podravke

Članovi udruge Matica umirovljenika iz Kloštra Podravskog iznimno su aktivni

FOTO Umirovljenici pripremali langoše pa ih potom dostavili nemoćnim i nepokretnim kolegama

Upišite pojam koji želite pretraživati