Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
BLIŽI SE KRAJ DUGOTRAJNIM AGONIJAMA MJEŠTANA

Donosimo točne datume asfaltiranja ulica razrovanih u projektu Aglomeracije

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Poznati su datumi, a ovog bi puta trebali biti i istiniti, kada bi trebao završiti projekt aglomeracije, ali i dugoočekivano asfaltiranje prometnica u općinama koje su sudjelovale u projektu Aglomeracija Koprivnica. Glavni izvođač radova ovih je dana općinama poslao završni vremenski plan izvođenja radova na ovom projektu, koje smo mi dobili na uvid. Kako smo već pisali, izvođač je dobio produženje roka za završetak svih radova na projektu do 31. svibnja. Isti nije zatražio produljenje roka, što znači da su u toj križevačkoj tvrtki sigurni kako će kroz mjesec i pol sve biti dogotovljeno. Asfalterski radovi posljednji su u cijelom ciklusu te će se nakon njih održati i tehnički pregled ovog vrijednog projekta.

Podsjetimo, osim u Koprivnici, radovi se provode i u općinama Peteranec, Đelekovec, Koprivnički Bregi, Rasinja, Drnje i Hlebine. Većina radova na asfaltiranju planirana je za ovaj ponedjeljak, 15. travnja, i trebala bi biti gotova u prvoj polovici svibnja, a nakon toga slijede tehnički pregledi i u idealnim uvjetima, priključci na odvodnju i vodovod trebali bi biti mogući od lipnja ovog mjeseca. Tako bi trebao završiti najveći infrastrukturni projekt u našem kraju koji će na nekoliko načina unaprijediti nivo kvalitete života.

Ekološka dobit je nemjerljiva, jer će se sve otpadne vode sada pročistiti prije nego se ispuste natrag u okoliš. Također, porast će vrijednost nekretnina. Nevezano uz ovaj projekt, ali vezano uz prometnu infrastrukturu, vrlo brzo, dakle sredinom svibnja, trebali bi početi i radovi na izgradnji pješačko-biciklističkih staza u sklopu ITU projekta. Tako bi radovi prvo trebali početi u Drnju, gdje je prošlog tjedna obavljeno otvaranje ponuda za izgradnju pješačko-biciklističke od mosta preko potoka Gliboki do kraja Botova.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

UNATOČ TEŠKOM INVALIDITETU NE ODUSTAJE OD SVOG VRTA

VIDEO Vesna je lebdjela između života i smrti te ostala nepokretna: “Svjetlo na kraju tunela je stvarno”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati