Doznajemo kad će završiti trg: Cijelo ljeto će proći u radovima

Iako se ranije najavljivalo kako će Zrinski trg biti dovršen i obnovljen još tijekom ovog ljeta, doznajemo kako to nije moguće te da ćemo, dozvole li vremenske prilike – prvi put na novom središnjem trgu šetati tek u listopadu, dakle uoči proslave Dana grada.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Potvrdili su nam to izvođači ovih radova iz slavonskobrodskog Sitolora. Dobra vijest za građane, a posebno za vlasnike lokala u samom centru, jest da je danas napokon krenulo popločavanje dijela trga uz njihove ulaze.

„Kreću radovi na opločenju uz poslovne objekte te će sukladno navedenom kretanje tom dionicom biti u potpunosti onemogućeno. Planirano trajanje navedenih radova je do ponedjeljka 25. srpnja“, poručili su iz Grada.

Inače, na poslovima rekonstrukcije trgova u Koprivnici Sitolor je tek jedan od izvođača radova, a kooperanti su iz Gradexa i Montmontaže.

Dobar dio radova već je završen, a doznajemo kako je na Zrinskom obavljena demontaža postojeće opreme, opločenja, asfaltiranih dijelova i javne rasvjete, napravljeni su temelji za montažu nove urbane opreme te stupove javne rasvjete.

Također, obavljena su i kabliranja, dovršeni radovi na građevinskom dijelu nove fontane te dijelom izvedeni radovi na pripremi površina za postavljanje novog opločenja. Na susjednom Trgu bana Jelačića u tijeku je skidanje postojećeg stanja, opločenja, asfaltiranih dijelova i javne rasvjete, a priprema se za izradu temelja za montažu nove urbane opreme te temelja za stupove javne rasvjete.

– Na Zrinskom trgu je planirano pokrenuti radove na postavi opločenja u srpnju, a završiti ih tijekom mjeseca listopada. Vjerujemo kako će uz povoljne vremenske prilike i ako neće biti nepredviđenih okolnosti na gradilištu u narednom dijelu godine, radovi biti završeni u ugovorenom roku odnosno do početka 2023. godine – rekli su u Sitoloru za oba trga. 

– Poslovi na obnovi vodovoda i odvodnje, izvođača radova Gradex, u završnoj su fazi. Poslovi na izgradnji trase plinovoda također idu prema planu. Montmontaža izvodi priključke na Trgu bana Josipa Jelačića, dok su priključci na Zrinskom trgu izvedeni – potvrdili su pak u Gradu Koprivnici.

Kako to i inače biva tijekom ovako opsežnih radova, pojave se nepredviđeni problemi, pa su morali zamijeniti tlo na nekim mjestima uz objekte na Zrinskom trgu jer površina nije imala dobru zbijenost za postavljanje opločnika.

– Opločnici će se početi postavljati uz objekte na Zrinskom trgu, a sve kako bi se što prije poslovnim subjektima, lokalima, omogućilo nesmetano obavljanje poslova – kazali su u Gradu Koprivnici te potvrdili da je rok za dovršetak svih radova na oba trga kraj ove godine.  

Podsjetimo, ukupna ugovorena vrijednost radova na oba trga bila je 16 milijuna kuna, dok su posao obnove vodovodne i kanalizacijske mreže prije samih radova obavili iz naših KC Voda, a taj posao koštao je nešto više od 4,5 milijuna kuna.

Foto: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI