Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Doznajemo kad će završiti trg: Cijelo ljeto će proći u radovima

Iako se ranije najavljivalo kako će Zrinski trg biti dovršen i obnovljen još tijekom ovog ljeta, doznajemo kako to nije moguće te da ćemo, dozvole li vremenske prilike – prvi put na novom središnjem trgu šetati tek u listopadu, dakle uoči proslave Dana grada.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Potvrdili su nam to izvođači ovih radova iz slavonskobrodskog Sitolora. Dobra vijest za građane, a posebno za vlasnike lokala u samom centru, jest da je danas napokon krenulo popločavanje dijela trga uz njihove ulaze.

„Kreću radovi na opločenju uz poslovne objekte te će sukladno navedenom kretanje tom dionicom biti u potpunosti onemogućeno. Planirano trajanje navedenih radova je do ponedjeljka 25. srpnja“, poručili su iz Grada.

Inače, na poslovima rekonstrukcije trgova u Koprivnici Sitolor je tek jedan od izvođača radova, a kooperanti su iz Gradexa i Montmontaže.

Dobar dio radova već je završen, a doznajemo kako je na Zrinskom obavljena demontaža postojeće opreme, opločenja, asfaltiranih dijelova i javne rasvjete, napravljeni su temelji za montažu nove urbane opreme te stupove javne rasvjete.

Također, obavljena su i kabliranja, dovršeni radovi na građevinskom dijelu nove fontane te dijelom izvedeni radovi na pripremi površina za postavljanje novog opločenja. Na susjednom Trgu bana Jelačića u tijeku je skidanje postojećeg stanja, opločenja, asfaltiranih dijelova i javne rasvjete, a priprema se za izradu temelja za montažu nove urbane opreme te temelja za stupove javne rasvjete.

– Na Zrinskom trgu je planirano pokrenuti radove na postavi opločenja u srpnju, a završiti ih tijekom mjeseca listopada. Vjerujemo kako će uz povoljne vremenske prilike i ako neće biti nepredviđenih okolnosti na gradilištu u narednom dijelu godine, radovi biti završeni u ugovorenom roku odnosno do početka 2023. godine – rekli su u Sitoloru za oba trga. 

– Poslovi na obnovi vodovoda i odvodnje, izvođača radova Gradex, u završnoj su fazi. Poslovi na izgradnji trase plinovoda također idu prema planu. Montmontaža izvodi priključke na Trgu bana Josipa Jelačića, dok su priključci na Zrinskom trgu izvedeni – potvrdili su pak u Gradu Koprivnici.

Kako to i inače biva tijekom ovako opsežnih radova, pojave se nepredviđeni problemi, pa su morali zamijeniti tlo na nekim mjestima uz objekte na Zrinskom trgu jer površina nije imala dobru zbijenost za postavljanje opločnika.

– Opločnici će se početi postavljati uz objekte na Zrinskom trgu, a sve kako bi se što prije poslovnim subjektima, lokalima, omogućilo nesmetano obavljanje poslova – kazali su u Gradu Koprivnici te potvrdili da je rok za dovršetak svih radova na oba trga kraj ove godine.  

Podsjetimo, ukupna ugovorena vrijednost radova na oba trga bila je 16 milijuna kuna, dok su posao obnove vodovodne i kanalizacijske mreže prije samih radova obavili iz naših KC Voda, a taj posao koštao je nešto više od 4,5 milijuna kuna.

Foto: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Izložba vina u Novigradu Podravskom

Rajnski rizling Dražena Banjkovca šampion, Hegedićev kerner najvino novigradskih goric

JESTE LI ZNALI?

Kažu da je ovo najzdravija salata na svijetu. Ima jako antikancerogeno djelovanje

apsolutno nitko ne reagira

FOTO U šumi kod Koprivnice odlažu se velike količine otpada: “Uništava se priroda, baca sve i svašta”

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati