Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
cijena 750.000 eura

Doznajemo kako će izgledati najveće sportsko igralište u gradu

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Gotov je idejni projekt novog sportskog igrališta koprivničke Srednje škole, a Podravski donosi njegovu skicu na kojoj se može vidjeti što će sve novoga biti na prostoru sadašnjeg derutnog sportskog „borilišta“.

Projekt je to Koprivničko-križevačke županije i Srednje škole uz partnerstvo Grada Koprivnice, a novac je već ranije transferiran iz EU preko Ministarstva za izradu projekta. Kako doznajemo, ovaj ili idući tjedan očekuje se i postupak javne nabave na koji će se moći javiti zainteresirani izvođači, a tad će biti poznato i koliko će novca trebati za obnovu.

Protekli tjedan trajalo je još savjetovanje s uključenim gospodarskim subjektima i kako doznajemo, nije bilo značajnijih pritužbi na projekt. Očekuje se kako će obnova cijelog igrališta koštati oko 600.000 eura bez PDV-a, a rok za radove je 130 radnih dana od uvođenja u radove. Ne bude li nepredviđenih kašnjenja, za očekivati je kako će ono biti spremno na proljeće iduće godine.

Ovako danas igralište izgleda iza Srednje škole

Predviđena je rekonstrukcija prilaznog platoa sportskim terenima, postojećih tribina, a predvidjet će se kružna staza za trčanje oko cijele parcele odnosno dostupne površine, teren za košarku, rukomet, mali nogomet, vježbalište sa spravama, skok u dalj, rasvjeta, odvodnja igrališta, itd. Kako doznajemo iz projekta, bit će 320 sjedećih mjesta, jedno nogometno, rukometno i dva košarkaška igrališta, te prostor s umjetnom travom za bacačke atletske discipline. Tu je napokon i prava atletska staza, doduše ne olimpijska na 400 metara, nego nešto više od 300 metara. Koprivnica ima talentirane mlade atletske snage i ovo će im omogućiti da i kod kuće imaju kvalitetne terene za treninge i natjecanja, a nadamo se da će i spriječiti odljev atletičara u susjedne atletske klubove. Na svoje će, naravno, doći i svi oni koji vole vježbati na otvorenom jer postavit će sprave za crossfit  i ulično vježbanje, ljestve, fitness klupe, spravu za veslanje, eliptični trener…

To, podsjetimo, nije jedino ulaganje u ovdašnju Srednju školu jer, kako doznajemo, postojeći objekt dobit će svoju fotonaponsku elektranu, nešto poput aneksa Obrtničke škole koji je izgrađen u sklopu projekta Centra kompetencija i koji bi trebao „srezati“ troškove energije i do 85 posto. Također, u pripremi je i dokumentacija za novu zgradu Srednje škole i to u zoni Cvjetna. To bi značilo da koprivničko srednje školstvo može u potpunosti prijeći na jednosmjensku nastavu jer će se preseljenjem Srednje osloboditi prostori za učenike Obrtničke.

Još jedan projekt Županija provodi s Gradom, a iako je predstavljen prije dvije godine – novi učenički dom za 80-ak učenika, još uvijek nije izgrađen. Statičari su staru zgradu Konačišta HŽ-a označili nesigurnom za obnovu prema predstavljenom projektu pa će se ona morati srušiti.

– Postojeća konstrukcija ne može zadovoljiti važeće zahtjeve koji se odnose na mehaničku otpornost i stabilnost nosive konstrukcije i temeljnog tla te se kao takva ne smatra prikladnom za planiranu nadogradnju drugog kata. Jedino prihvatljivo rješenje je gradnja nove zgrade – stoji u rješenju nadzora.   Prema zadnjim informacijama, projektiranje novog učeničkog doma još nije gotovo, a očekuje se kako bi trebalo završiti u narednim tjednima.

FOTO: Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

pored svega još su mu i ustrijelili psa svena

Valenta je nešto zapeklo prilikom košnje: Skočio je do doktora i iz bolnice se nije vratio sedam godina!

DOZNAJEMO

Tri škole s područja naše županije od jeseni u eksperimentalnoj nastavi!

ĐURĐEVAC

Poduzetnička zona dobiva nove investitore! Dolaze dvije nove tvrtke…

bliže se upisi

FOTO Osnovnoškolcima se predstavljaju sve koprivničke srednje škole

među njima koprivničanka aleksandra

UPRAVO Hrvati u Zambiji oslobođeni su svih optužbi!

OBILJEŽEN PRVI NACIONALNI DAN UDOMITELJSTVA

Koprivničancu Mariu Prki uručena godišnja udomiteljska nagrada!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI