Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
USKORO BI MOGAO U ZATVOR

Dragan je policajca primio za jaja i ugrizao za ruku: “Moguće, šogor i ja smo se jako napili… “

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Dragan, 36-godišnji okorjeli kriminalac iz Podravine, koji iza sebe već ima na desetke kaznenih i prekršajnih djela te nekoliko godina zatvora, uskoro bi opet mogao okusiti čari života iza rešetaka. Naime, Općinski sud u Koprivnici je protiv njega potvrdio i podigao optužnicu, sa sumnjom da je ovaj put bio prilično nasilan prema dvojici policajaca. Preciznije rečeno, sumnjiči ga se da je silom pružao otpor prema službenim osobama u obavljanju njihove službene radnje, a pritom je jednoj od njih nanio i tjelesne ozljede, čime je počinio kazneno djelo protiv javnog reda i mira.

Sve to dogodilo se sredinom veljače ove godine, u večernjim satima, u jednoj obiteljskoj kući. Policijski djelatnici Hrvoje i Marko došli su do Dragana kako bi utvrdili počinjeni prekršaj, no njemu se to nije svidjelo pa ih je počeo vrijeđati i tjerati iz kuće. Nakon što su mu policajci pokušali staviti lisice, Dragan se trgnuo i prvo Marka uhvatio za genitalije, a zatim ga, kada je već imao lisice na rukama, ugrizao za podlakticu na lijevoj ruci i ozlijedio ga.

Iako ne u detalje, Dragan je u obrani pred državnim odvjetništvom sve to priznao, a kao glavnog krivca takvog ponašanja optužio je alkohol.

– Tog dana sam sa šogorom pio alkoholna pića od osam sati navečer i u kuću su došli policijski službenici i rekli da moram ići s njima, ali mi nisu htjeli reći zbog čega. Ne osporavam da sam počeo negodovati, a jedan od njih mi je stavljao prste u oči pa sam se počeo odupirati i mahati. Moguće je i da sam nekoga udario, odnosno ugrizao, ali se sada više toga ne sjećam, jer sam bio pod utjecajem alkohola – rekao je u svojoj obrani.

Policajci Marko i Hrvoje u svom su iskazu potvrdili kako su na intervenciju došli na poziv Draganove šogorice Jadranke, koju je prethodno napao.

– Odmah po dolasku objasnili smo mu da smo došli radi nasilja u obitelji na štetu Jadranke, no on je galamio, negodovao, vrijeđao i omalovažavao. Ponovno smo ga upozorili da mora poći s nama u postaju, kolega mu je na desnu ruku stavio lisicu, a ja sam ga uhvatio za lijevu, no okrivljenik se istrgnuo i uhvatio me za genitalije. Nakon toga sam mu stavio lisice i na tu drugu ruku, ali me pritom ugrizao za lijevu podlakticu i držao zubima sve dok se nisam uspio od njega odvojiti – ispričao je Marko, koji je zbog tog ugriza bio pod zdravstvenim nadzorom godinu dana.

Istu priču ponovio je i sudski vještak, koji je dodao da su nakon svega Dragana izveli iz kuće i stavili u policijsko vozilo. Na sudu su nakon svih izjava, dokumentacije i sudsko-medicinskog vještačenja utvrdili da je Dragan pružao aktivan otpor uz uporabu sile i potvrdili optužnicu. Zbog napada na službenu osobu, 36-godišnjaku, inače i roditelju petoro djece, prijeti nova rigorozna kazna, pogotovo kada se u obzir uzme njegova „živahna“ prošlost.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

DJEČAK JE ZA TO VRIJEME U DVORIŠTU NA VISOKIM LJETNIM TEMPERATURAMA KOSIO TRAVU I IZGORIO

Majka otišla u izlazak i sina (4) dijabetičara dva dana ostavila samog kod kuće

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

Upravo prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Snijeg neumoljivo pada, ali ceste su prohodne

Noćas bačeno 70 tona soli, Zimska služba moli građane za razumijevanje

ULJEPŠALI IM NADOLAZEĆE BLAGDANE

Podravka i Dominik Livaković razveselili članove udruge “Veliko srce” vrijednom donacijom

adosti i uzbuđenja nije manjkalo

Sveti Nikola razveselio mališane s područja Općine Pitomača

RASPISAN JAVNI POZIV

Podravska općina sufinancira umjetno osjemenjivanje junica i krava

Upišite pojam koji želite pretraživati