Drnjanci upoznavali estonski obrazovni sustav

Učenici i učitelji Osnovne škole Fran Koncelak Drnje prošli tjedan boravili su u Tartuu u Estoniji u sklopu Erasmus+ projekta. Započeli su obilaskom vrlo moderne i vrhunski opremljene škole, najbolje u Estoniji, ali i šire.

– Od teretane i saune, učinioca za šivanje i kuhanje, dvorane za izvođenje igrokaza do nekoliko sportskih igrališta – sve to svojim učenicima nudi estonska škola. Veliku pažnju pridaju zdravlju, stoga učenici od prvog do devetog razreda svaki dan imaju sat tjelesne i zdravstvene kulture. Aktivnost koju provode nekoliko puta tjedno jest sat drame/glume, također važan element u školovanju njihovih osnovnoškolaca – istaknula je koordinatorica projekta Stjepana Kadić te dodala kako su u tjedan dana mnogo toga novoga naučili i otkrili o njihovu obrazovnom sustavu, ali i načinu života. Na putovanju su bili učenici Vanja Vidak Peić, Leon Lončarić, Ema Eršeg, Katarina Belec i Lana Požgaj te učiteljice Andrea Pandurić, Adela Stilin i Stjepana Kadić.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI