Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Policija traga za nepoznatim počiniteljem

Drska krađa rastužila Bogdanku i Dušana: “Lopov je ukrao prsten kojim smo obilježili supruginu pobjedu nad karcinomom”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Vještom lopovu trebalo je malo vremena kako bi iz kuće Jagodićevih u Čukovcu pokraj Ludbrega odnio uspomene koje su skupljali godinama i koje za njih imaju neprocjenjivu vrijednost. Bogdanka i Dušan Jagodić prošlog su utorka iz kotlovnice tačkama vozili pepeo na povrtnjak koji je od kuće udaljen tek nekoliko desetaka metara, a u tom je vremenu lopov iz njihove kuće iznio nešto novca i, što je još važnije, obiteljski nakit.

– Kako se grijemo na drva, kroz zimu se skupi dosta pepela. Mi onda taj pepeo prevezemo do povrtnjaka, tako smo učinili i ove godine. Supruga je zaključala vrata od kuće, još je i dodatno provjerila je li to učinila – naveo je Dušan Jagodić. No, u to se vrijeme za sad još nepoznati počinitelj ušuljao u kuću, praktički „ispred nosa“ Dušana i Bogdanke, „opelješio“ njihove novčanike te se nakon toga izravno uputio u njihovu spavaću sobu, gdje je potražio kutijicu s nakitom. Uzeo je nakit te se uputio u nepoznato.

– Nije stvar u novcu niti u novčanoj vrijednosti nakita, sentimentalna vrijednost je daleko veća. To su bili predmeti koji su nam jako važni, uspomene na neke ljude i događaje – kazala je vidno potresena i na rubu suza Dušanka Jagodić. Kako kažu supružnici Jagodić, neki predmeti čak su i neprocjenjive vrijednosti te simbol velikih životnih borbi.

– Supruga je preboljela karcinom štitnjače, borila se s opakom bolesti. Srećom, došlo je do potpunog izlječenja. Kako bi to proslavili i trajno obilježili, supruga si je kupila prsten koji nas podsjeća na borbu koju je prošla. I on je nestao. Također, čuvala je i narukvicu iz vremena kada je još bila djevojka – objasnio je Dušan Jagodić. Način na koji je počinjena krađa također je zabrinuo Dušana i Bogdanku, jer kako kažu, lopov je ili netko poznati ili ih je netko duže vrijeme pratio.

– Vrlo je čudno što je onaj tko je pokrao novac i nakit znao gdje se kutijica nalazi. Također, vrata nisu bili provaljena, a dok smo se vratili, ključ je bio tamo gdje smo ga i ostavili skrivenog– naveo je Bogdan Jagodić. O slučaju se oglasila i policija te su izvijestili kako je u utorak, 9. travnja u Čukovcu nepoznati počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 70-godišnjaka te otuđio novac i zlatni nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1200 eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

FOTO/VIDEO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Sumnja se u neispravnost u kakvoći

Poznati lijek velike farmaceutske tvrtke povlači se iz svih ljekarni

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati