Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Druga ovogodišnja akcija u Svetom Đurđu

Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg u utorak 17. siječnja održat će drugu ovogodišnju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u Društvenom domu u Svetom Đurđu od 9 do 12 sati, a predviđena je za mještane općine Sveti Đurđ, djelatnike tvrtki s tog područja kao i sve dobrovoljne darivatelje krvi koji su u mogućnosti odazvati se akciji. Podsjetimo, krv može dati svaka zdrava osoba,  starosne dobi od 18 do 65 godina (u slučajevima dobrog zdravstvenog stanja do 70),  tjelesne težine iznad 55 kilograma (proporcionalno visini),  tjelesne temperature do 37 stupnjeva te uz  odobrenje liječnika.

Muškarci mogu na klasični način dati krv četiri puta godišnje s razmakom između davanja od tri mjeseca, a žene tri puta godišnje s razmakom između davanja od četiri mjeseca. Na staničnom separatoru davatelji krvi mogu češće dati jedan ili više krvnih sastojaka. Oko 10% davatelja krvi se tijekom liječničkog pregleda odbije privremeno ili trajno. Razlog odbijanja uvijek je opasnost od uzimanja krvi za davateljevo zdravlje ili opasnost od krvnih pripravaka za primateljevo zdravlje.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OBAVIJEST POTROŠAČIMA

U popularnom prehrambenom proizvodu otkrivena tvar štetna za zdravlje

Povećanje primanja i datum isplate

HZMO ima važnu obavijest za sve umirovljenike

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati