Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Crveni križ obilježio Hrvatski dan šećerne bolesti

Družili se s građanima i zainteresiranima mjerili šećer u krvi

Akcijama kojima se ukazuje na važnost kontrole kako bi se bolest na vrijeme prepoznala i liječila te iskazivanjem simbolične potpore oboljelima, Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica obilježilo je u utorak, 14. svibnja, Hrvatski dan šećerne bolesti. Djelatnici koprivničkog Crvenog križa zajedno s volonterima te članovima Kluba dijabetičara Slatko srce, u središtu su se grada, ispred Gradske vijećnice, družili s građanima i zainteresiranima mjerili šećer u krvi.

– U dva sata akcije šećer je došlo provjeriti 38 građana i većini su vrijednosti bile u redu, no nekoliko ih je imalo povišen šećer u krvi pa smo im savjetovali da ga malo češće mjere, dok smo dvoje građana s vrlo visokim vrijednostima ukazali da bi trebali posjetiti liječnika obiteljske medicine. Navečer, kad je pao mrak, Gradska vijećnica je bila osvijetljena plavom bojom, koja simbolizira šećernu bolest, čime smo simbolično dali potporu svim oboljelima – navode iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Rano otkrivanje i liječenje šećerne bolesti je ključno u sprečavanju nastanka komplikacija, stoga je vrlo važno podizanje svijesti o znakovima, simptomima i rizičnim čimbenicima dijabetesa. U Hrvatskoj je lani bilo registrirano malo manje od 400 tisuća osoba s dijagnozom šećerne bolesti. Procjenjuje se da je kod samo 60 posto oboljelih postavljenu dijagnozu te da ukupno i više od 600 tisuća osoba ima šećernu bolest.

FOTO GDCK KC

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VJEŽBANJE UZ ZDRAVE ZALOGAJE

Budi FIT zona na Hummus Fest-u

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na profesionalnu rehabilitaciju i naknadu plaće

Pred kućom ga udario auto, a koljena je dokrajčio padom s konja

Ivan (64) u jednoj ruci ima štaku, a u drugoj motiku: “Danas je neobrađeno toliko zemlje da me duša boli”

"HALO"

UPRAVO Rijedak fenomen na nebu iznad Podravine

NALOŽENO JE UNIŠTENJE

Tvar štetna za zdravlje otkrivena u popularnom prehrambenom proizvodu iz Kine

uredila je prekrasan vrt

VIDEO Marica (83): “Da po cijele dane samo ležim, već bih vjerojatno bila gotova”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati