Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
tvrdi da nije posjekao stabla na njihovom zemljištu

Drvosječa porušio šumu u vlasništvu dviju sestara. Mora im platiti gotovo osam tisuća eura

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Sječa stabala u šumi koja pripada dvjema ženama iz Gornje Rijeke pokazala se potpuno neprofitabilnom za drvosječu iz Sokolovca. On je još u ljeto 2015. godine upao u šumu u Gornjoj Rijeci u vlasništvu dvije sestre i bez njihovog znanja porušio 39 stabala uglavnom bukve. Kad su shvatile što se dogodilo, sestre su protiv drvosječe odlučile podići tužbu i od njega tražiti naknadu štete od gotovo 8.000 eura ili 60 tisuća kuna. Tužbeni zahtjev nije se odnosio samo na naknadu štete zbog isplate tržišne vrijednosti posječenih stabala, već su tražile naknadu i za šumsku štetu, kao i naknadu za trošak obnove šuma. No, drvosječa je tvrdio da nije posjekao stabla na njihovom zemljištu, već je s ovlaštenikom za iskorištavanje i odvoz drvne građe dogovorio kupoprodaju drvne građe koju ovaj tamo još nije posjekao.

– Nisam imao razloga sumnjati da se radi o šumi za koju ovlaštenik nije imao dozvolu za iskorištavanje drvne građe, a nisam smatrao da to treba utvrđivati na neki drugi način. Bila je ondje jasno obilježena međašna oznaka prema susjednim nekretninama i preko tih oznaka nisam išao i sjekao drva. Sječi sam pristupio u jesen 2014. godine, a završio sam u proljeće sljedeće godine. Sve to vrijeme nitko me nije onemogućavao u obavljanju posla i nitko mi nije prigovorio da sam na pogrešnoj nekretnini – kazao je drvosječa i pokušao poentirati na način da je u razdoblju od kada je on rušio stabla pa do trenutka kada je podignuta tužba prošlo gotovo četiri godine.

– U tom se razdoblju mogla bilo kada dogoditi takva sječa od bilo koga i to nebrojeno puta. Također, tražena šteta u iznosu od 60 tisuća kuna nema veze s vezom – istaknuo je drvosječa, no Općinski sud u Bjelovaru presudio je da drvosječa iz Sokolovca sestrama iz Gornje Rijeke mora isplatiti oko 4.500 eura odštete te još 2.380 eura naknade sudskih troškova.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas

jaka provjera pred put u austriju

FOTO Jelić Balta se raspucao protiv BiH viceprvaka, Zrinjski, ipak, ostao neporažen

MATURALNA VEČER

FOTO/VIDEO Maturanti zablistali u svečanim modnim izdanjima


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati