Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Država će preuzeti i bolničke dugove, župan im poželio sreću, bolnicu usporedio s Houstonom

Županijski skupštinari nakon ljetne su se pauze vratili u klupe. Pred njima je danas dnevni red s 19 točaka.

Prije nego su se primili glavnih točaka, došlo je do manjih izmjena u redovima. Kao nezavisni vijećnik vratio se Miljenko Flajs koji će ponovo preuzeti dužnost koju je od prosinca prošle godine umjesto njega obnašala njegova zamjenica Natalija Sučić. Njegov je povratak usvojen jednoglasno s 31 glasom ZA.

Nakon formalnih izmjena na redu je bio polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna.

Tu se povela rasprava o preuzimanju bolnice Dr. Tomislav Bardek od strane države. Vijećnika Marka Martinčevića iz redova HSS-a zanimalo je što to znači, hoće li bolnički dug biti otpisan ili ćemo izgubiti bolnicu, a ostat će nam dugovanja.

– Država će preuzeti sve, poslovanje i dugove koje imamo što znači da će konsolidarana bilanca biti lišena tog minusa koji mi nazivamo sistemski. Proračun, kojeg vodimo zasebno, sad će biti bez bolničkog proračuna, država preuzima i obaveze, želimo im puno sreće. Pitanje bolnice može se sagledavati iz političkog aspekta. Kao i većina župana, nitko nije od nas da se preuzmu, jer se neće riješiti ključno pitanje, financiranje tog sustava. Cijeli taj sustav zdravstva je malo čudan, s jedne strane, kad govorimo o investicijama za koje smo mi zaduženi, investicije se provode preko naših mehanizama, nešto iz eu sredstava, izvornog županijskog proračuna, dr. Bardek zna kako je to izgledalo prije 20 godina, danas je to Houston, to je čudo kako to izgleda i na kojem je nivou od opreme. Za to smo zaduženi, ali ne za cijenu usluga koje se naplaćuju, mjesečne limite, to netko drugi određuje, a na ovaj gubitak to utječe 85 posto. S jedne strane ustanova se razvija, a s druge je u sistemskom gubitku. Nisam za to, to loše zvuči prema van da nam je država nešto uzela. Šalio sam se, pričekat ćemo četiri godine, svjedočili smo sanacijskom programu, neću reći čije vlade, ništa se nije postiglo, ne može se izmisliti topla voda ako nema bojlera – kazao je Koren dodavši da je u svemu najvažniji interes pacijenata.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

TRAGOVA NASILNE SMRTI NEMA

Umirovljenik (74) upao u potok dubine jedan metar. Utopio se

podravski na mjestu događaja

FOTO Težak sudar dvaju vozila, jedna osoba ozlijeđena

PRIJEVARA U TIJEKU?

Sumnjiva tvrtka građanima nudi štednju za mirovinu, budite na oprezu

kup spektakl u gradu podno kalnika

FOTO Kakva ludnica! Križevčani na Mladenov pogon izbacili Šibenčane i Carevića za najveći uspjeh u povijesti kluba

Upišite pojam koji želite pretraživati