Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Država preuzima koprivničku bolnicu, Koprivnica i Đurđevac u izbornoj jedinici s Osijekom?

Država će do kraja godine preuzeti sve bolničke ustanove u zemlji kojima su dosad upravljale jedinice regionalne samouprave, to jest Županije, a među njima i koprivničku. U vrhu Vlade razmišlja se i o prekrajanju izbornih jedinica, a prema zadnjim informacijama došlo bi do podjele na razini županija. Tako bi križevački kraj bio u izbornoj jedinici s Bjelovarsko-bilogorskom županijom i Zagrebačkom, a Koprivnica i Đurđevac s okolnim općinama u tzv. slavonskoj, sa sjedištem u Osijeku!

Ovo su teme zbog kojih je županijski SDP danas sazvao presicu i istaknuo svoju zabrinutost u oba slučaja. Tomislav Golubić, prvi čovjek županijskog SDP-a istaknuo je kako podjela županije na različite izborne jedinice nije dobra i nema smisla, osim nekim strankama, dodavši kako tu podjelu “očito radi nekoliko osoba iz vrha HDZ-a u vlastite političke svrhe.” Također, pozvao je i župana Darka Korena (Mreža) i Darka Sobotu (HDZ) da javnosti objasne kakav je njihov stav oko ovakve podjele. Usto, i Korena i Sobotu traži da se javno izjasne i o trenutno mnogo “bolnijoj” temi, a to je državno preuzimanje bolnica.

-Vidimo da se župani okolnih županija bune i da svatko ima svoj stav, no od župana Korena ni glasa – dodaje Golubić koji je ponovio kako bi i koprivnička bolnica do kraja godine trebala postati državna te da javnost ima pravo znati što o tome misli županijski vrh.

Čelnica Foruma žena SDP-a Koprivnice i bivša sanacijska upraviteljica koprivničke bolnice Sandra Sinjeri pridružila se Golubiću i izrazila zabrinutost za ono što slijedi nakon preuzimanja.

-Nitko ne nudi jasne odgovore ni objašnjenja, što će se dogoditi s razinom bolničke usluge, hoće li se smanjiti tako liste čekanja, hoćemo li ostati bez nekih usluga ili pretraga koje će se obavljati u drugim bolničkim ustanovama – neka su pitanja koja su ključna žiteljima naše županije – ističe Sinjeri, te oboje dodaju kako je očito da će se ključne odluke za zdravlje Podravaca i Prigoraca donositi u Zagrebu.

Inače, kao što je spomenula i Sandra Sinjeri, trenutni bolnički dug primakao se gotovo 100 milijuna kuna, to jest 13-ak milijuna eura, dok je ukupni bolnički dug u državi već oko 400 milijuna eura i uglavnom ga generiraju KBC-ovi koji su ionako čitavo vrijeme pod državnom palicom.

Više u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

FOTO Ivica Barać

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTERESA ZA KUPNJU ČRNE GORE NEMA

Hrvatske šume smanjile cijenu, ali uzalud. Kultni restoran ponovno ide u zakup

ĐURĐEVAČKI VIJEĆNICI ODLUČILI

Plaće djelatnicima gradske uprave idu gore, onima s visokom stručnom spremom i za 20 posto

VAŽNA OBAVIJEST TRGOVAČKOG LANCA

Konzum iz prodaje povlači suhomesnati proizvod poznate kompanije. Svim će kupcima biti vraćen novac

Nema napretka u pregovorima oko povećanja plaća, i sindikat i osnivač čvrsti u stavovima

Mirenje propalo, odluka o štrajku u križevačkom vrtiću odgođena za petak

DRUŽENJEM U ŠTAGLJU TRI IGRAČICE OPROSTILE SE OD PODRAVKE

Larissa Kalaus odlazi u Mađarsku, Lea Franušić u jaku rumunjsku ligu

PALETA "TLAKAVACA" PALA S TERETNOG VOZILA

VIDEO Betonski opločnici rasuli se po državnoj cesti, policija regulira promet


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati