Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
autobusni kolodvor ima novog vlasnika

Dubravko Bilić: Svim putnicima osigurano je novo parkiralište

Zemljište pokraj tržnice, na kojem se nalazi autobusni kolodvor s parkiralištem i peronima, u skorijoj budućnosti dobit će novo ruho. Kako su nam rekli nezadovoljni građani Ludbrega, zemljište ima novog vlasnika te je autobusima  zabranjeno parkirati na nekadašnjem kolodvoru, stoga se čestica na kojem se sad nalazi autobusno stajalište i parkirališna mjesta za osobne automobile u potpunosti prenamijenila u autobusno stajalište, s time da osobni automobili ovdje više neće smjeti parkirati.

To je zasmetalo zakupnike štandova na ludbreškoj tržnici koji smatraju da će sad kupci zbog nedostatka parkirnih mjesta zaobilaziti tržnicu. Kontaktirali smo gradonačelnika Ludbrega Dubravka Bilića koji nam je rekao kako je vlasnik zemljišta Croatia osiguranje te da su oni prodali zemljište privatnom vlasniku i zatražili od Autobusnog prijevoza Varaždin, dijela Presečki grupe, da svoje autobuse više ne parkiraju na tom prostoru.

– Kao Grad morali smo organizirati prostor za parkiranje autobusa tijekom dana i noći. S obzirom na to da Presečki grupa nije bila zainteresirana otkupiti od Croatia osiguranja prostor autobusnog kolodvora, kojega je stekla u stečaju nekadašnjeg AP-a Varaždin, Grad je već ranije na svom prostoru uz autobusni kolodvor osigurao četiri perona s nadstrešnicama za svakodnevno funkcioniranje dolaska i odlaska autobusa te prihvata putnika – objašnjava gradonačelnik Bilić.
Kako bi građani bili zadovoljni, Grad je morao osigurati primjereni i lako dostupan parking za autobuse na postojećoj lokaciji.

– Istovremeno smo izmjestili parkiralište za osobne automobile 20 metara dalje na uređena parkirališta koja su uglavnom prazna. Svi putnici koji su dosad koristili taj parking mogu vrlo jednostavno koristiti ta nova parkirna mjesta uz dodatnih 20-ak koraka te time nismo narušili ničiji komfor, a istovremeno smo osigurali neometano odvijanje autobusnog prometa – ističe gradonačelnik Bilić.

Novi vlasnik zemljišta je tvrtka Instal – promet Kanižaj iz Čakovca koju smo također kontaktirali kako bismo saznali kakve planove imaju sa zemljištem. No, nisu nisam željeli otkivati ništa.

FOTO: PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

GRADSKI VIJEĆNICI BEZ RASPRAVE USVOJILI JEDAN OD NAJVAŽNIJIH GRADSKIH DOKUMENATA

U prostornom planu istočna obilaznica, nova pruga i dvije gospodarske zone

RADNO ISKUSTVO NIJE VAŽNO

Prehrambena kompanija traži 15 mehaničara

KREŠIMIR HABIJANEC POSAO ĆE OBAVLJATI VOLONTERSKI

HGK Županijska komora Koprivnica ima novog predsjednika

SEDMORICA MALOBUKOVČANA NA POVIJESNOM RIJEČNOM PUTU

Preplovit će 300 kilometara kako bi na Ovčari položili vijence za sve koji su izgubili život u Domovinskom ratu

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U PRIGORJU

VIDEO Darinku je ubio bik od 700 kilograma: “Našla sam mamu kako bespomoćno sjedi pokraj štale, drugi dan je umrla u bolnici”

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Teška prometna nesreća u Koprivnici. Motociklist prevezen u bolnicu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati