Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
autobusni kolodvor ima novog vlasnika

Dubravko Bilić: Svim putnicima osigurano je novo parkiralište

Zemljište pokraj tržnice, na kojem se nalazi autobusni kolodvor s parkiralištem i peronima, u skorijoj budućnosti dobit će novo ruho. Kako su nam rekli nezadovoljni građani Ludbrega, zemljište ima novog vlasnika te je autobusima  zabranjeno parkirati na nekadašnjem kolodvoru, stoga se čestica na kojem se sad nalazi autobusno stajalište i parkirališna mjesta za osobne automobile u potpunosti prenamijenila u autobusno stajalište, s time da osobni automobili ovdje više neće smjeti parkirati.

To je zasmetalo zakupnike štandova na ludbreškoj tržnici koji smatraju da će sad kupci zbog nedostatka parkirnih mjesta zaobilaziti tržnicu. Kontaktirali smo gradonačelnika Ludbrega Dubravka Bilića koji nam je rekao kako je vlasnik zemljišta Croatia osiguranje te da su oni prodali zemljište privatnom vlasniku i zatražili od Autobusnog prijevoza Varaždin, dijela Presečki grupe, da svoje autobuse više ne parkiraju na tom prostoru.

– Kao Grad morali smo organizirati prostor za parkiranje autobusa tijekom dana i noći. S obzirom na to da Presečki grupa nije bila zainteresirana otkupiti od Croatia osiguranja prostor autobusnog kolodvora, kojega je stekla u stečaju nekadašnjeg AP-a Varaždin, Grad je već ranije na svom prostoru uz autobusni kolodvor osigurao četiri perona s nadstrešnicama za svakodnevno funkcioniranje dolaska i odlaska autobusa te prihvata putnika – objašnjava gradonačelnik Bilić.
Kako bi građani bili zadovoljni, Grad je morao osigurati primjereni i lako dostupan parking za autobuse na postojećoj lokaciji.

– Istovremeno smo izmjestili parkiralište za osobne automobile 20 metara dalje na uređena parkirališta koja su uglavnom prazna. Svi putnici koji su dosad koristili taj parking mogu vrlo jednostavno koristiti ta nova parkirna mjesta uz dodatnih 20-ak koraka te time nismo narušili ničiji komfor, a istovremeno smo osigurali neometano odvijanje autobusnog prometa – ističe gradonačelnik Bilić.

Novi vlasnik zemljišta je tvrtka Instal – promet Kanižaj iz Čakovca koju smo također kontaktirali kako bismo saznali kakve planove imaju sa zemljištem. No, nisu nisam željeli otkivati ništa.

FOTO: PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Težak sudar, dvije osobe prevezene u bolnicu

novo raskrižje stvara brojne probleme

FOTO “Živimo u opasnosti, ne možemo u svoje dvorište!”

IZGRAĐEN S VELIKIM MANAMA

FOTO Novi je most opasan za promet, posebice za bicikliste i pješake

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Bjelovar, Koprivnica, Križevci i Đurđevac kroz trgove

ZLOČIN U CENTRU KOPRIVNICE

Policija je uhitila dvije osobe koje su naoružane upale u ljekarnu

Razbojništvo u centru KOPRIVNICE

FOTO Upali s pištoljima u ljekarnu, vezali vlasnika, ukrali novac i odvezli se njegovim autom

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI