Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevačka škola i učenik Antonelo Horvat dobitnici prestižne nagrade

Ravnatelj đurđevačke Strukovne škole Darko Špoljar i učenik križevačke Srednje škole Ivan Seljanec Antonelo Horvat prošle su srijede u prostorijama županijske uprave primili nagradu Šegrt Hlapić.

Prestižna je to nagrada koju Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta tradicionalno dodjeljuje najboljoj školi, najboljem majstoru – stručnom učitelju i najboljoj učenici ili učeniku, a u našu županiju idu upravo dvije nagrade – đurđevačkoj školi koja je proglašena najboljom te Antonelu koji je proglašen najboljim učenikom. Prijedloge za nagrade uputila je Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a dobitnicima su uručene na svečanoj Akademiji u povodu Dana Hrvatske obrtničke komore. Antonelo se u križevačkoj školi obrazovao za kuhara, a na prijam je stigao u pratnji ravnateljice Gordane Juran Ratković.

 

– Posebnu ulogu u mom uspjehu imali su mentor, profesori i ravnateljica koji su me usmjeravali i bili mi podrška u svemu. Zasigurno je osvajanju nagrade pridonijelo i međunarodno natjecanje „Biser mora“ na kojemu sam osvojio zlato, a želja za budućnost mi je nastaviti obrazovanje i zaposliti se u struci – rekao je sam Antonelo.

Ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar istaknuo je kako škola izvrsno surađuje i s ostalim obrazovnim ustanovama na području županije kroz razne projekte i aktivnosti.

– Nastojimo prilagoditi kurikulum potrebama tržišta rada te u tom pogledu surađujemo i s gospodarstvenicima, osluškujemo koje su njihove potrebe, a s ponosom mogu reći kako se velik broj naših učenika zapošljava na radnim mjestima gdje su tijekom školovanja obavljali stručnu praksu – rekao je Špoljar, koji je, dodajmo, upravo započeo svoj novi mandat na mjestu ravnatelja.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati