Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevačka škola i učenik Antonelo Horvat dobitnici prestižne nagrade

Ravnatelj đurđevačke Strukovne škole Darko Špoljar i učenik križevačke Srednje škole Ivan Seljanec Antonelo Horvat prošle su srijede u prostorijama županijske uprave primili nagradu Šegrt Hlapić.

Prestižna je to nagrada koju Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta tradicionalno dodjeljuje najboljoj školi, najboljem majstoru – stručnom učitelju i najboljoj učenici ili učeniku, a u našu županiju idu upravo dvije nagrade – đurđevačkoj školi koja je proglašena najboljom te Antonelu koji je proglašen najboljim učenikom. Prijedloge za nagrade uputila je Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a dobitnicima su uručene na svečanoj Akademiji u povodu Dana Hrvatske obrtničke komore. Antonelo se u križevačkoj školi obrazovao za kuhara, a na prijam je stigao u pratnji ravnateljice Gordane Juran Ratković.

 

– Posebnu ulogu u mom uspjehu imali su mentor, profesori i ravnateljica koji su me usmjeravali i bili mi podrška u svemu. Zasigurno je osvajanju nagrade pridonijelo i međunarodno natjecanje „Biser mora“ na kojemu sam osvojio zlato, a želja za budućnost mi je nastaviti obrazovanje i zaposliti se u struci – rekao je sam Antonelo.

Ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar istaknuo je kako škola izvrsno surađuje i s ostalim obrazovnim ustanovama na području županije kroz razne projekte i aktivnosti.

– Nastojimo prilagoditi kurikulum potrebama tržišta rada te u tom pogledu surađujemo i s gospodarstvenicima, osluškujemo koje su njihove potrebe, a s ponosom mogu reći kako se velik broj naših učenika zapošljava na radnim mjestima gdje su tijekom školovanja obavljali stručnu praksu – rekao je Špoljar, koji je, dodajmo, upravo započeo svoj novi mandat na mjestu ravnatelja.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POVLAČENJE IZ PRODAJE

Poznati trgovački lanac moli sve kupce ove popularne namirnice da se jave na prodajno mjesto

Izvještaj zavoda za zapošljavanje

Novi rekordni minimum ljudi u potrazi za poslom u našoj županiji

prometne nesreća s oziljeđeno osobom

Pijan bez vozačke zabio se u automobil, koji je sletio s ceste, ozlijeđen putnik


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati