Đurđevačka škola i učenik Antonelo Horvat dobitnici prestižne nagrade

Ravnatelj đurđevačke Strukovne škole Darko Špoljar i učenik križevačke Srednje škole Ivan Seljanec Antonelo Horvat prošle su srijede u prostorijama županijske uprave primili nagradu Šegrt Hlapić.

Prestižna je to nagrada koju Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta tradicionalno dodjeljuje najboljoj školi, najboljem majstoru – stručnom učitelju i najboljoj učenici ili učeniku, a u našu županiju idu upravo dvije nagrade – đurđevačkoj školi koja je proglašena najboljom te Antonelu koji je proglašen najboljim učenikom. Prijedloge za nagrade uputila je Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a dobitnicima su uručene na svečanoj Akademiji u povodu Dana Hrvatske obrtničke komore. Antonelo se u križevačkoj školi obrazovao za kuhara, a na prijam je stigao u pratnji ravnateljice Gordane Juran Ratković.

 

– Posebnu ulogu u mom uspjehu imali su mentor, profesori i ravnateljica koji su me usmjeravali i bili mi podrška u svemu. Zasigurno je osvajanju nagrade pridonijelo i međunarodno natjecanje „Biser mora“ na kojemu sam osvojio zlato, a želja za budućnost mi je nastaviti obrazovanje i zaposliti se u struci – rekao je sam Antonelo.

Ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar istaknuo je kako škola izvrsno surađuje i s ostalim obrazovnim ustanovama na području županije kroz razne projekte i aktivnosti.

– Nastojimo prilagoditi kurikulum potrebama tržišta rada te u tom pogledu surađujemo i s gospodarstvenicima, osluškujemo koje su njihove potrebe, a s ponosom mogu reći kako se velik broj naših učenika zapošljava na radnim mjestima gdje su tijekom školovanja obavljali stručnu praksu – rekao je Špoljar, koji je, dodajmo, upravo započeo svoj novi mandat na mjestu ravnatelja.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI