Đurđevački gimnazijalci rasturili državnu maturu, među 10 posto su škola u zemlji

Uz koprivničku i križevačku gimnaziju i nastavnici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac mogu biti ponosni rezultate državne mature.

– Ovo je sedmi put u 13 godina da smo ostvarili takav uspjeh. Pravo na upis u višu razinu obrazovanja imaju svi maturanti, čime pokazujemo da smo najbolje mjesto za pripremu za državnu maturu, upise na fakultet i kroz naš pristup i projekte, općenito za život. Iz svih ispita imamo učenike čiji je rezultat među 10 posto najboljih u državi, pri čemu treba izdvojiti rezultat učenice Anje Dergez koja je ispit matematike na višoj razini riješila s 95 posto te se našla među dva posto najboljih učenika u Hrvatskoj – istaknuo je ravnatelj Gimnazije Tomislav Ostojić.

U školi dodaju i da je od 31 učenika njih 27 steklo pravo upisa na prvi izbor, a 4 na drugi izbor studija što je opet dobar pokazatelj pripremljenosti učenika za maturu i upise na fakultete.

-Đurđevačkih gimnazijalaci i njihovi profesori sudjeluju u brojnim kulturnim, turističkim manifestacijama, priredbama, sportskim natjecanjima u Đurđevcu i okolnim mjestima kroz sudjelovanje u brojnim izvanškolskim aktivnostima poput folklora, solo pjevanja i pjevanja u vokalnim sastavima i zborovima, šahovskim, nogometnim, rukometnim i košarkaškim turnirima, kazalištima, likovnim i fotografskim aktivnostima, te dokazuju da se sve može uz dobru organizaciju vremena i puno truda – rekli su u školi.

FOTO Grad Đurđevac

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI