Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevački gimnazijalci rasturili državnu maturu, među 10 posto su škola u zemlji

Uz koprivničku i križevačku gimnaziju i nastavnici Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac mogu biti ponosni rezultate državne mature.

– Ovo je sedmi put u 13 godina da smo ostvarili takav uspjeh. Pravo na upis u višu razinu obrazovanja imaju svi maturanti, čime pokazujemo da smo najbolje mjesto za pripremu za državnu maturu, upise na fakultet i kroz naš pristup i projekte, općenito za život. Iz svih ispita imamo učenike čiji je rezultat među 10 posto najboljih u državi, pri čemu treba izdvojiti rezultat učenice Anje Dergez koja je ispit matematike na višoj razini riješila s 95 posto te se našla među dva posto najboljih učenika u Hrvatskoj – istaknuo je ravnatelj Gimnazije Tomislav Ostojić.

U školi dodaju i da je od 31 učenika njih 27 steklo pravo upisa na prvi izbor, a 4 na drugi izbor studija što je opet dobar pokazatelj pripremljenosti učenika za maturu i upise na fakultete.

-Đurđevačkih gimnazijalaci i njihovi profesori sudjeluju u brojnim kulturnim, turističkim manifestacijama, priredbama, sportskim natjecanjima u Đurđevcu i okolnim mjestima kroz sudjelovanje u brojnim izvanškolskim aktivnostima poput folklora, solo pjevanja i pjevanja u vokalnim sastavima i zborovima, šahovskim, nogometnim, rukometnim i košarkaškim turnirima, kazalištima, likovnim i fotografskim aktivnostima, te dokazuju da se sve može uz dobru organizaciju vremena i puno truda – rekli su u školi.

FOTO Grad Đurđevac

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

vatra je u cijelosti progutala krovište

Crveni križ dostavio pomoć obitelji iz Legrada čija je kuća zamalo izgorjela u požaru

podravski indijac kupuje hrvatsko

VIDEO Babu radi u tvornici, a hranu kupuje na đurđevačkoj tržnici

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati