Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Marko Fucak: Zašto vijeće nismo održali prije Picokijade i predali zaključak Plenkoviću kad je bio ovdje?

Đurđevački vijećnici protiv pripajanja Komunalija bjelovarskim Vodnim uslugama, no pitanje je li zaključak donesen prekasno

Praktički preko noći, najvažnija tema na dnevnom redu današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Đurđevca našla se točka o tome da se Komunalije Đurđevac pripajaju bjelovarskim Vodnim uslugama. Još jučer Vlada RH je donijela uredbu kojom je uspostavljeno 41 vodno područje s isto toliko isporučitelja vode za cijelu Hrvatsku, a prema toj odluci Grad Đurđevac i devet okolnih područja pripojeni su Bjelovaru.

Da će se nešto slično dogoditi, znalo se već odavno, a iako je sada, po svemu sudeći, takva odluka konačna, u Gradu Đurđevcu su odlučili reagirati. Pred gradsko vijeće uveden je prijedlog da se donese zaključak o samostalnosti trgovačkog društva Komunalije i njegovom ne pripajanju Vodnim uslugama Bjelovar. Taj je zaključak donesen jednoglasno, a direktor Komunalija Tomislav Kolarić istaknuo je kako je najveći problem što je kao referentna godina ostala 2018. kada su Komunalije isporučivale 550 tisuća kubika vode godišnje dok je za samostalno funkcioniranje potrebna isporuka od 800 tisuća kubika na godinu.

-U odnosu na 2018. godinu imamo velik broj novih korisnika i prošlu smo godinu završili na 650 tisuća kubika isporučene vode. Ove godine trebali bismo doći na potrebnih 800 tisuća kuna i apelirat ćemo da se kao referentna postavi 2023. godina – kazao je Kolarić dok su se svi vijećnici jasno složili da je želja da Komunalije ostanu samostalni isporučitelj vode.

Predsjednik đurđevačkog SDP-a Marko Fucak nije propustio poentirati istaknuvši da je na nešto slično SDP upozoravao prije nekoliko mjeseci, no tada se nije reagiralo.

-Zanima me zašto se sjednica gradskog vijeća nije održala uoči Picokijade? Tada smo mogli donijeti ovaj zaključak i premijeru Plenkoviću ga gurnuti pod nos kada je za Picokijadu stigao ovdje i kada smo ga tako lijepo ugostili. Mogli smo već tada imati zaključak, a ne sada kada je e-savjetovanje na ovu temu već zaključeno – kazao je Fucak.

Osim o pitanjima distribucije vode, raspravljalo se o godišnjim izvješćima i izvješćima o radu gradskih ustanova i poduzeća i sva ona su uglavnom jednoglasno prihvaćena. Prihvaćena je i odluka da se nove tri parcele u poduzetničkoj zoni A-sjever prodaju poduzeću LDC Agro koje funkcionira u sklopu Osatina Grupe za izgradnju novih postrojenja u kojima bi posao trebale pronaći još 43 osobe.  

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KLOŠTRU PODRAVSKOM

FOTO/VIDEO: Mladi se vozač (19) Golfom zakucao u drvenu banderu. Prizor je šokantan

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati