Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevčanin Božo: Sve više ljudi želi odmor provesti u našem vinogorju

Đurđevčanin Božo Divjačko još je jedan vinogradar koji je odlučio svoju klijet u predjelu Pesji rep iskoristiti i za smještajne kapacitete. Već duže se u njegovoj vinariji proizvode jedna od najkvalitetnijih vina na đurđevačkom području pa kušaonica privlači brojne izletnike, što je Božu potaknulo na novi iskorak u ponudi.

Ova je priča objavljena u utorak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Trenutno u svojoj klijeti ima registriran jedan apartman s tri kreveta, a kako korona-kriza polako prolazi, nada se da će u ovoj godini i smještajni kapaciteti privlačiti brojne goste.

– Apartman sam uredio lani, a kako prošla godina zbog koronavirusa baš i nije bila dobra na našem području, nije bilo previše noćenja. No, turističko tržište se oporavlja pa vjerujem da će se ulaganja u apartman isplatiti – kaže Božo Divjačko.

U tijeku je, dodaje on, uređenje još jednog apartmana koji će također imati tri kreveta. U ovoj godini i taj će apartman, kaže on, biti službeno registriran.

– Nakon uređenja drugog apartmana više ću pažnje posvetiti i marketingu koji je ključan u privlačenju gostiju. Naša vinogorja sve su popularnija među turistima koji su željni višednevnog boravka u našem kraju pa su apartmani zasigurno naša budućnost – kaže Božo Divjačko.

Klijet je uređena u tradicijskom stilu, a i kroz opremanje apartmana Božo je nastojao zadržati goričarski „štih“. Ulaganje Grada u turističku ponudu, dodaje on, također je jedan od razloga što se sve više vinogradara okreće uređenju smještajnih kapaciteta.

– Osim što Grad neprestano radi na obogaćivanju turističke ponude, nude se i razne potpore za smještajne kapacitete i te su mjere za svaku pohvalu – kaže Božo Divjačko.

U privlačenju gostiju, ističe Božo, sigurno će mu pomoći i kvalitetna vina. Njegova graševina ove je godine proglašena gradonačelnikovim vinom, a i chardonnay, žuti muškat, pinot i zweigelt vrhunske su kvalitete.

– Ugostiteljstvo i proizvodnja vina moja su primarna djelatnost, a to dugogodišnje iskustvo iskoristit ću i za uspješno bavljenje turizmom – zaključio je Božo Divjačko.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci

obilježen dan općine Novigrad Podravski

Načelnik Brljek: Mnogo radimo, ali najvažniji su ljudi, prijateljstvo i zajedništvo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati