Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

DVD Jagnjedovec – operativna spremnost i profesionalnost na najvišoj razini

Dobrovoljno vatrogasno društvo Jagnjedovec u utorak, 10. svibnja, održalo je svoju 89. godišnju izvještajnu skupštinu. Društvo je to koje je lani imalo veći broj intervencija, a trend zahtjevnijih požara, nažalost, nastavio se i ove godine.

Kako je istaknuo Antonio Popijač, zapovjednik DVD-a Jagnjedovec, lani su imali 11 intervencija, i to pet požara objekata, tri požara otvorenog prostora, jedan požar dimnjaka te dvije tehničke intervencije. Osim toga, aktivno su sudjelovali u uklanjanju dimnjaka u Koprivnici, odazvali su se na intervencije na potresom pogođeno područje, a sudjelovali su i u svim aktivnostima Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, od vježbi i protupožarne preventive do rada s djecom i odlazaka na redovite dislokacije u NP Brijuni.

DVD Jagnjedovec pohvalio se i činjenicom da su nedavno potpisali ugovor o dodjeli sredstava za zamjenu opreme oštećene prilikom uklanjanja posljedica potresa i to u iznosu od 212.000 kuna, a lani su na korištenje dobili i vatrogasnu prikolicu od VZG-a Koprivnica.

Posebne zahvalnice za doprinos i pomoć VZG Petrinje, JVP Petrinje i Gradu Petrinji u sanaciji posljedica od potresa dobili su DVD Jagnjedovec te članovi Željko Gačan, Jurica Gačan i Željko Krnjak.

Riječi pohvale za DVD Jagnjedovec imali su i gosti, i to Hrvoje Blažeković, zapovjednik VZG-a Koprivnica, koji je naglasio kako su jagnjedovečki vatrogasci oni na koje uvijek može računati i koji sve svoje zadaće obavljaju profesionalno i odgovorno te su, kao i ostala dobrovoljna društva, od velike pomoći Javnoj vatrogasnoj postrojbi u intervencijama.

Ivan Golubić, predsjednik VZG-a Koprivnica, osvrnuo se na brojne intervencije koje su odrađene lani, ali i ove godine te naglasio važnost dobrovoljaca u cjelokupnom sustavu civilne zaštite, ali i društva u cjelini.

Pohvalama se pridružio i Darko Palaš, predsjednik županijske Vatrogasne zajednice, te naglasio dobar rad DVD-a Jagnjedovec i njegovog vodstva.

Gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalio je DVD-u Jagnjedovec na aktivnom radu zbog kojeg je prigradsko naselje Jagnjedovec sigurno mjesto za život, a osvrnuo se i na ostale gradske DVD-e i JVP Koprivnicu koji svojim ukupnim djelovanjem zadužuju sve građane. Naglasio je i kako proračunska izdvajanja za vatrogastvo prate rad i aktivnost vatrogasaca te još jednom istaknuo važnost koju oni nose.

Tekst i fotografije: Sonja Markić, izvjestiteljica VZG Koprivnica

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Radovi u podravskom mjestu

Ovaj se poštanski ured privremeno zatvara

radovi vrijedni 80 tisuća eura

Obnavlja se 820 metara ceste koja spaja dvije županije

U SKLOPU LJETA NA ZRINSKOM

Belupo predstavlja nove B.Fit shakeove, dijele se savjeti o zdravlju


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati