E, to je ribetina! Podravski ribič ulovio soma od dva metra nakon 40 minuta borbe

Saša Potroško iz Pustakovca u ribolovu je četiri godine, a upravo je nedavno imao ulov svog života, kojem se, kako kaže, iskreno nije ni nadao. Išao je u noćni ribolov na jezero Ribnjak pokraj Šoderice, ali ne na somove, od kojih mu se jedan ipak uspio upecati.

– Oko pola tri je počeo trzati. Borili smo se oko 40 minuta, no uspio sam ga svladati – priča nam Saša, pojasnivši kako su ga odmah izmjerili. Težak je bio oko 27 i pol kilograma, dok mu je duljina iznosila oko metar i sedamedeset.

– To mi je najveći ulov u mojoj kratkoj ribolovnoj “karijeri”. Većinom sam lovio na Dravi, a onda sam se bacio na šaranski ribolov. Taj mi je som i došao na šaransku postavu, nisam se nešto posebno spremio za njega – priča nam Saša, potvrdivši nam kako su nakon ulova i mjerenja i ovog soma pustili natrag u vodu. 

– Fotografirao sam se s njim, a posebno sam obavijestio ribočuvara o ulovu i to je više – manje to – zaključuje Potroško.

FOTO Privatna arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI