Ekskluzivno: Evo kako će izgledati najveća osnovna škola u našoj županiji

Iz fotografija „idejnog nacrta“  izgleda buduće, dograđene i obnovljene najveće osnovne škole u županiji, Osnovne škole Braća Radić u Koprivnici, vidljivo je kako će se raditi na proširenju, ali i obnovi postojećeg objekta, a u krugu škole iscrtano je i novo igralište te okoliš.

Iako iz Grada nisu htjeli previše u detalje, „za oko“ nam je zapela i atletska staza pored škole, što bi značilo da bi Koprivnica napokon mogla dobiti prvu funkcionalnu trkačku stazu.

Ovaj je članak objavljen u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista

U Gradu navode kako najesen slijedi natječaj iz fonda Nacionalnog plana oporavka za osnovno i srednje školstvo, a tu „puca“ i OŠ Braća Radić. Radi se o natječajima za ulaganje u novogradnju, dogradnju, obnovu, opremanje i ljudske kapacitete za osnovne i srednje škole.

– Nažalost, u ovom trenutku nisu poznati uvjeti samog natječaja. Cilj Grada je da u narednom periodu osigura jednosmjensku nastavu u svim osnovnom školama kojima je osnivač – potvrdili su u Gradu, a mi podsjećamo da će od jeseni za jednosmjensku nastavu biti spremne nova škola na Podolicama i OŠ Đuro Ester.

Uz OŠ A. N. Gostovinski, u planu za prelazak na nastavu u jednu smjenu je i najveća osnovna škola u županiji – OŠ Braća Radić.

– Radimo na projektu dogradnje te osnovne škole. Projektom je planirana  dogradnja na način da se nastoji da koncept organizacije i oblikovanja dograđenog dijela zgrade škole proizlazi iz organizacije postojeće škole, te potrebe za organizacijom vanjskog školskog i javnog prostora – otkrivaju u Gradu i dodaju kako je glavna svrha dogradnje škole organizacijom rada u dodatnim prostorima omogućiti provođenje jednosmjenske nastave.

S obzirom na to da u ovom trenutku još uvijek nisu poznati točni uvjeti natječaja, teško je govoriti o detaljima kao i cijeni samog projekta, no predviđa se kako će cifra sigurno biti dvoznamenkasta u milijunima kuna.

U Gradu Koprivnici podsjetili su kako su već bili aktivni u natječajima Nacionalnog plana oporavka za predškolski odgoj. – U travnju ove godine predstavljen je Nacionalni program oporavka i otpornosti iz kojeg se za ulaganje u novogradnju, dogradnju, obnovu, opremanje i ljudske kapacitete predškolskih ustanova planira izdvojiti 1,22 milijarde kuna.

Grad Koprivnica je na navedeni natječaj, koji je raspisalo nadležno Ministarstvo znanosti i obrazovanja, prijavilo izgradnju dva dječja vrtića i to dječjeg vrtića u naselju Herešin s tri odgojne grupe i dječjeg vrtića na gradskom području Bajer s 14 odgojnih grupa – potvrdili su u Gradu.

Foto: Grad Koprivnica

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI