Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ekskluzivno: Evo kako će izgledati najveća osnovna škola u našoj županiji

Iz fotografija „idejnog nacrta“  izgleda buduće, dograđene i obnovljene najveće osnovne škole u županiji, Osnovne škole Braća Radić u Koprivnici, vidljivo je kako će se raditi na proširenju, ali i obnovi postojećeg objekta, a u krugu škole iscrtano je i novo igralište te okoliš.

Iako iz Grada nisu htjeli previše u detalje, „za oko“ nam je zapela i atletska staza pored škole, što bi značilo da bi Koprivnica napokon mogla dobiti prvu funkcionalnu trkačku stazu.

Ovaj je članak objavljen u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista

U Gradu navode kako najesen slijedi natječaj iz fonda Nacionalnog plana oporavka za osnovno i srednje školstvo, a tu „puca“ i OŠ Braća Radić. Radi se o natječajima za ulaganje u novogradnju, dogradnju, obnovu, opremanje i ljudske kapacitete za osnovne i srednje škole.

– Nažalost, u ovom trenutku nisu poznati uvjeti samog natječaja. Cilj Grada je da u narednom periodu osigura jednosmjensku nastavu u svim osnovnom školama kojima je osnivač – potvrdili su u Gradu, a mi podsjećamo da će od jeseni za jednosmjensku nastavu biti spremne nova škola na Podolicama i OŠ Đuro Ester.

Uz OŠ A. N. Gostovinski, u planu za prelazak na nastavu u jednu smjenu je i najveća osnovna škola u županiji – OŠ Braća Radić.

– Radimo na projektu dogradnje te osnovne škole. Projektom je planirana  dogradnja na način da se nastoji da koncept organizacije i oblikovanja dograđenog dijela zgrade škole proizlazi iz organizacije postojeće škole, te potrebe za organizacijom vanjskog školskog i javnog prostora – otkrivaju u Gradu i dodaju kako je glavna svrha dogradnje škole organizacijom rada u dodatnim prostorima omogućiti provođenje jednosmjenske nastave.

S obzirom na to da u ovom trenutku još uvijek nisu poznati točni uvjeti natječaja, teško je govoriti o detaljima kao i cijeni samog projekta, no predviđa se kako će cifra sigurno biti dvoznamenkasta u milijunima kuna.

U Gradu Koprivnici podsjetili su kako su već bili aktivni u natječajima Nacionalnog plana oporavka za predškolski odgoj. – U travnju ove godine predstavljen je Nacionalni program oporavka i otpornosti iz kojeg se za ulaganje u novogradnju, dogradnju, obnovu, opremanje i ljudske kapacitete predškolskih ustanova planira izdvojiti 1,22 milijarde kuna.

Grad Koprivnica je na navedeni natječaj, koji je raspisalo nadležno Ministarstvo znanosti i obrazovanja, prijavilo izgradnju dva dječja vrtića i to dječjeg vrtića u naselju Herešin s tri odgojne grupe i dječjeg vrtića na gradskom području Bajer s 14 odgojnih grupa – potvrdili su u Gradu.

Foto: Grad Koprivnica

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POVEĆANA POTRAŽNJA I RAZLOZI POVEZANI S PROIZVODNJOM

Velika farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu tri lijeka

ONA JE JEDNA OD 2399 HRVATA ROĐENIH NA RIJEDAK DATUM

Dunja je šesnaestogodišnjakinja koja danas slavi svoj četvrti rođendan

RADOVI NA POTHODNIKU

Dio Zagrebačke se 4. ožujka zatvara za sav promet. Ovo su obilazni pravci

Pola godine nakon poplava, stvari se ne miču s mrtve točke

Općinama isplaćena milostinja, poljoprivrednicima skoro ništa. Nasip će biti gotov za 10 godina

DRSKA KRAĐA USRED BIJELOG DANA

VIDEO Bračni par Vrbanić jedna obična šetnja koštala je nekoliko tisuća eura

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom lopova

Priključili se plastičnim crijevom na cjevovod i krali plinski kondenzat

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati