Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
kad mogu kršiti prometne propise

Policajci mogu nepropisno parkirati, a evo i kad…

Postoje pravila u Zakonu prema kojima policija smije prekršiti pravila koja se odnose na parkiranje, zaustavljanje, okretanje ili brzinu vožnje, a običnog građana može dočekati kazna ako se zainati.

Zakon kakav poznaje mali čovjek vrijedi za sve sudionike u prometu pa tako i za policajce, vatrogasce i hitne pomoći, ali kada se upale signali, vrijede i druga pravila.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama kaže da se policijska vozila, s upaljenim rotirkama i zvučnim signalima, mogu ponašati drugačije od ostalih vozača ako je to u trenutku potrebno, što se odnosi na pretjecanje kolone vozila, ograničenje brzine i pravila na raskrižjima, korištenje sigurnosnog pojasa i druge. Pa tako nije ništa iznenađujuće kada policija odluči napraviti neke poteze koji bi se ocijenili kao neprihvatljivi u drugim okolnostima.

Također, postoji pravilo prema kojem su korisnici prometa obavezni ne utjecati na kretanje vozila s prednošću prolaska za vrijeme svjetlosnih i zvučnih signala vozila. Točnije, vozač mora osloboditi prostor kako bi se vozilo s prednošću prolaza s upaljenom signalizacijom moglo nesmetano kretati pa se to odnosi na pomicanje auta u drugu stranu dok policija, hitna, vatrogasna služba ili vozilo civilne zaštite pokušava proći ili puštanje vozila da prođe prvo na raskrižjima. Pravilo se odnosi i na pješake koji se moraju maknuti s puta, ako primjerice žele prijeći cestu kada imaju zeleno svjetlo – obavezni su pustiti vozilo da prođe. U slučaju ometanja, vozač se može kazniti kaznom od 500 kuna, a pješak 300 kuna, piše HAK revija.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

obavijest potrošačima

U prehrambenom proizvodu iz Albanije otkrivena prisutnost jako toksične kemikalije

sjednica gradskog vijeća

Grad podigao subvencije za vrtiće izvan grada, oporba ih kritizirala zbog nerješavanja problema s kapacitetima

SAVLADANA ZADNJA PREPREKA ZA IZGRADNJU GEOTERMALNE ELEKTRANE

Za izgradnju je potrebno 100 milijuna eura, tražit će strateškog partnera

DOBRA VIJEST ZA STANOVNIKE PODOLICA ALI I SVE OSTALE U PROMETU

FOTO Tri tjedna prije roka otvorena Zagrebačka, prometuje se u oba smjera

SAMO DA NAS VRIJEME POSLUŽI

Podravka sprema 4500 porcija graha, dijelit će se u parku, a znamo i satnice koncerata

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati