Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
mnogi ovo ne znaju

Evo kako do većeg povrata poreza

Poznati matematičar Toni Milun objasnio je kako možete ostvariti veći povrat poreza, a to vam mogu osigurati vaša djeca. Milun je tumačio za N1 kako optimalno rasporediti djecu na poreznim karticama roditelja kako bi ostvarili pravo na što veći povrat poreza.

Naprimjer, ako ste imali jedno dijete na svojoj poreznoj kartici prošle godine i ako vam je plaća bila do 5750 kuna, a vi imate cijelo dijete prijavljeno na sebi to nije dobro. Dio možete presliti drugom roditelju, priča Milun. Također, ako imate dvoje djece na svojoj poreznoj kartici, plaća od 8250 kuna je gornja granica odnosno ako imate manje od toga možete presliti dio na drugog roditelja i imate pravo na povrat poreza, naravno ako drugi roditelj ima plaću barem 4000 kuna.

Mi znamo da će mladi dobiti povrat poreza. E sad, oni rođeni 1997. godine i kasnije, sve što je zadnji poslodavac uplatio ako se radi o ugovoru o radu, sve će oni to dobiti nazad, naravno ne cijelu plaću već povrat uplaćenog poreza. Oni ne moraju nikakav zahtjev podnositi jer to sve ide automatizmom dok ovo s razdiobom djece nejde automatizmom i pazite na to jer to vam nitko neće reći. Ovo nije državni novac već novac koji smo mi preplatili kroz porez. S druge strane, mladi rođeni između 1992. i 1996. dobit će pola uplaćenog poreza.

Ako recimo roditelji imaju djecu i nisu u istoj kategoriji onda je jako bitno da se koliko je god moguće preseli na starijeg roditelja. Evo recimo ako je jedan roditelj rođen 1996. godine, a drugi 1990. obično se djeca stavljaju na poreznu karticu roditelja s većom plaćom. Ako roditelji imaju plaću do 8250 kuna, ako oni ništa ne prijave nitko od njih neće dobiti ništa, ali ako se djeca prebace na poreznu karticu starijeg roditelja on će trebati državi platiti 6000 kuna, ali drugi će roditelj dobiti nazad 12.000 kuna što znači da ih čeka čistih 6000 kuna recimo za ljetovanje, kaže Milun.

Radi se o tome da naši građani ne znaju ispravno rasporediti djecu na svojim poreznim karticama što i je dosta komplicirano, a naša država odnosno zakoni su taj posao ostavili roditeljima. – Ja sam sa svojim timom napravio aplikaciju koja se besplatno može preuzeti na mobilne telefone, a zove se Toni Milun no ona ima nekoliko kalkulatora od kojih je jedan i Popodica. On provjerava jeste li prošle godine odnosno 2022. dobro raspodjelili djecu na svojim poreznim karticama, a ako niste on odma daje izračun što i kuda preseliti. Kalkulator unutar aplikacije će sve to sam izračunati i to potpuno besplatno. Napomena, aplikaciju je potrebno ažurirati na posljednju verziju 2.2.2. priča Milun za N1

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SAMO DA NAS VRIJEME POSLUŽI

Podravka sprema 4500 porcija graha, dijelit će se u parku, a znamo i satnice koncerata

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena

U POVODU DANA PLANETA ZEMLJE

FOTO/VIDEO U Koprivnici posađena najveća šuma hrane u Hrvatskoj

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Kombi naletio na srnu, uginula je

obavijest za potrošače

U popularnom voću iz Libije otkrivena tvar opasna po zdravlje

nastupile na 27. državnom prvenstvu u Krapini

Koprivnica ima zlatne djevojke, mažoretkinje ponovo rasturile u nastupu s pomponima


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati